Коронавірусні маски-шоу Солом’янського суду

Коронавірусні маски-шоу Солом’янського суду

Як київська Феміда може заразити тисячі засуджених

Група журналістів і громадських активістів 9 квітня приїхали на засідання до Солом’янського районного суду Києва в рамках моніторингу судових процесів у справі Олексія Голуба. На думку правозахисників, його незаконно засуджено. Однак журналістів і громадських діячів не пустили на засідання, аргументуючи тим, що в зв’язку з карантином по внутрішньому розпорядженням голови суду заборонили вхід усім, крім учасників судового процесу


Разом з тим активісти і журналісти зафіксували масове порушення карантину і правил гігієни серед працівників суду, фактично в приміщенні майже всі судді та працівники ходять без маски, відсутня соціальна дистанція.

 

Хотілося б нам знати, на якій підставі працівники суду, які мають стояти на сторожі захисту закону, порушують його подібними діями. І хто, в свою чергу, може судити таких суддів? При тому, як з’ясували активісти, експерти вважають, що вірусна інфекція з величезною швидкістю може поширюватися на виправні установи, де відсутня соціальна дистанція. В даному випадку судді без масок можуть заразити підсудного, а він в свою чергу передасть своїм співкамерникам, в результаті буде нове, неконтрольоване вогнище смертельної інфекції.

Повальне порушення санітарних норм в Солом’янському суді Києва потенційне вбивство тисяч

Наприклад, уповноважена Верховної Ради з прав людини Людмила Денисова вимагає вжити заходів для локалізації та недопущення поширення COVID-19 серед співробітників установи та ув’язнених. Адже вже у двох співробітників пенітенціарної установи в західному регіоні було виявлено коронавірус. Про це 23 квітня омбудсмен Денисова повідомила на сторінці в Facebook.

Судді зривають маски, корупційний трикутник і вирок без змін — судовий репортаж з Тернополя

«В одній з пенітенціарних установ західного регіону двом працівникам 21 квітня підтверджено коронавірус. Один випадок встановлено швидким тестом, інший – методом ПЛР», – написала вона на. Відзначається, що хворі співробітники знаходяться на лікарняному з 6 квітня. Проводиться епідеміологічне розслідування для встановлення кола осіб, з якими вони контактували.

Судді — іроди, кого захищає українська феміда

«Наголошую, що за станом на 23 квітня серед утримуваних осіб підтверджені випадки захворювання COVID-19 – відсутні», – підкреслила Денисова.

У зв’язку з цим омбудсмен звернулася до міністра юстиції України Дениса Малюськи з проханням невідкладно вжити заходів для локалізації та недопущення поширення COVID-19 серед співробітників установи та ув’язнених. Зокрема, Денисова наполягає на необхідності самоізоляції персоналу та ізоляції ув’язнених, які контактували з хворими співробітниками, а також на проведенні обов’язкового щоденного температурного скринінгу в установі.

Раніше повідомлялося, що Україна увійшла в топ-країн з найбільшою кількістю ув’язнених.

Нагадаємо, сьогодні Україна відновила рекорд по зараженню COVID-19. За добу було зафіксовано 578 нових випадків зараження.