Кожен другий український трудовий мігрант хоче залишитися жити в іншій країні

Кожен другий український трудовий мігрант хоче залишитися жити в іншій країні

Такі дані було оприлюднено під час Міжнародного столу «Quo vadis, українцю?», який відбувся у вівторок 5 березня в «Острозькій академії» з ініціативи компанії Foreign Personnel Service й Польсько-української господарчої палати в рамках соціального проекту «Партнерство та працевлаштування» (partnerstwo.info). У дискусії взяли участь представники Міграційної служби України, місцевого представництва Центру зайнятості, науковці, представники бізнесу та громадського сектору.

Під час зустрічі були представлені результати соціологічного дослідження «Соціальний профіль трудового мігранта з України», реалізованого Центром соціальних досліджень Національного університету «Острозька академія», яке проводилося в період з 20 грудня 2018 року до 15 січня 2019 року. Під час дослідження було опитано 1025 респондентів віком від 18 років з усіх регіонів України, за винятком Криму й окупованих територій Донецької і Луганської областей. Згідно з отриманими даними, 49% з українців, які коли-небудь працювали за кордоном, бажають виїхати в інші країни на постійне місце проживання, з них 13% вже роблять певні кроки для цього, решта – чекає на сприятливі умови. 61% з тих, хто планує емігрувати, віддають перевагу Польщі, 17% – Німеччині, 11% – Чехії, на користь Росії висловилися лише 0,5% опитаних. При цьому 39% не готові покинути батьківщину за жодних обставин. 12% респондентів вагаються з відповіддю. Результати дослідження довели, що 64% трудових мігрантів з України планують надалі працювати за кордоном, з них 82% – протягом 2019 року.

Аналіз досвіду роботи українців у Польщі, як найпопулярнішій серед наших трудових мігрантів країні, показав, що на важкі умови праці й погані житлові умови скаржаться 25%. Саме це змусило б припинити роботу у Польщі 30% респондентів. Ще 6% опитаних нарікають на негативне ставлення місцевого населення до українців. Найважчим у роботі за кордоном для 13% трудових мігрантів є туга за родиною. Головними чинниками, що спонукають українців виїжджати на роботу за кордон, є низька заробітна плата (45%) і складна економічна ситуація в державі (32%).

«Дослідження підтвердило, що Україна поки що залишатиметься країною-донором людських ресурсів для ринків праці ЄС, адже трудова міграція – це щораз популярніший серед українських громадян життєвий вибір і модель роботи», – зазначив Павел Кулага, голова Комітету з питань міграції та працевлаштування Польсько-української господарчої палати.

«Трудова міграція у наших сусідів почалася раніше і вони замислились над тим, яким чином можна забезпечити зростання економіки в умовах низької народжуваності та відтоку громадян за кордон. Реалістичний вихід було знайдено тільки один – залучення трудових мігрантів з інших країн до себе. Україні треба наслідувати цей приклад та запроваджувати подібні програми. Тільки робити це потрібно із розумом, не відкриваючи кордони для всіх підряд, а тримати процес під контролем», – сказав Василь Воскобойник, президент Всеукраїнської асоціації компаній з міжнародного працевлаштування.

Довідка:

Всеукраїнська асоціація компаній з міжнародного працевлаштування є неприбутковою громадською організацією, що опікується питаннями та проблемами, пов’язаними з працевлаштуванням за кордоном громадян України. Членами асоціації є незалежні приватні компанії, що надають послуги у сфері міжнародного працевлаштування. Асоціація існує заради координації зусиль всіх учасників ринку працевлаштування за кордоном та ефективного захисту інтересів українських працівників, що збираються шукати роботу за межами України.

Василь Воскобойник

Президент всеукраїнської асоціації компаній з міжнародного працевлаштування