«Кримськотатарський прапор став символом боротьби за Крим» — Ескендер Барієв

«Кримськотатарський прапор став символом боротьби за Крим» — Ескендер Барієв

Кримськотатарський прапор став символом боротьби за Крим не тільки для кримських татар, а й для України в цілому.

Про це в ефірі програми «Окупація без купюр. Webcast на «Кримських новинах» заявив член Меджлісу кримськотатарського народу, голова правління Кримськотатарського ресурсного центру Ескендер Барієв.

За його словами, кримськотатарський національний прапор потрібно розглядати і як прапор українського Криму.

З нагоди Дня кримськотатарського прапора Барієв також проанонсував низку заходів, які завтра пройдуть у Києві.

Зокрема, о 18:30 на перехресті вулиць Хрещатик і Богдана Хмельницького розпочнеться хода, учасники якої розгорнуть великий кримськотатарський прапор (6 на 39 метрів) і пройдуть до Майдану Незалежності, де о 19:00 пройде мітинг.

Ми будемо дотримуватися всіх запобіжних заходів, пов’язаних з карантином: будемо роздавати маски тим, у кого їх немає, дотримуватися соціальної дистанції.

Барієв додав, що на вулицях столиці разом з українським прапором буде розвиватися і кримськотатарський. Їх, згідно з домовленістю з мерією, буде 650 одиниць.

Член Меджлісу закликав киян та гостей столиці брати участь в акціях.

День кримськотатарського прапора рівнозначний солідарності з кримськотатарським народом. Наші співвітчизники з Криму чекають нашої підтримки.

Крім масових акцій 26 червня о 10:30 біля будівлі МЗС України буде піднято національний прапор кримських татар, також цю церемонію проведуть і дипломатичні представництва України за кордоном.

Голова Кримськотатарського ресурсного центру зазначив, що День прапора пройде й в анексованому Криму, де окупаційна «влада» вже почала переслідування активістів.

Ми розуміємо, які подвійні стандарти існують в Криму. З одного боку «влада» проводить військові паради, а з іншого боку відправляє застереження кримськотатарським активістам у зв’язку зі знаменною датою. Таке застереження, наприклад, отримав активіст Ролан Османов.

Разом з тим член Меджлісу висловив підтримку молоді, яка напередодні 26 червня відвідує ветеранів кримськотатарського національного руху.

Раніше програмний директор «Кримського дому» Алім Алієв під час програми «Окупація без купюр. Webcast на «Кримських новинах» заявив, що на часі відзначати День кримськотатарського прапора на державному рівні. Він додав, що вшанування Дня кримськотатарського прапора є символічним для України.

Ескендер Барієв

Голова Правління Кримськотатарського Ресурсного Центру, член Меджлісу кримськотатарського народу.