КРЦ провів презентацію на тему «Фейки про НАТО в окупованому Криму»

КРЦ провів презентацію на тему «Фейки про НАТО в окупованому Криму»

Сьогодні в інформаційному агентстві «Укрінформ» КРЦ провів презентацію на тему «Фейки про НАТО в окупованому Криму», під час якої разом із коллегами Таня Подворняк та Sergiy Parhomenko розповіли про тенденції поширення фейкової інформації в тимчасово окупованому Криму про НАТО за вересень-жовтень 2022 року.
Міфи про НАТОвський чобіт і подібні нав’язувалися кримчанам починаючи з 90-х. Однак, із початком окупації Криму та повномасштабного вторгнення в Україну ці фейки заграли “новими фарбами”. Їхня абсурдність вже настільки неймовірна, що здавалося б і дитині ясно, що це брехня яка нічого з дійсністю не має спільного.
Пропагандистська машина промиває мізки настільки ретельно, що за 8 років окупації її жертвами стало й населення півострова.
Щоб відкрити очі кримчанам, що знаходяться в інформаційному вакуумі, Кримськотатарський Ресурсний Центр розпочав рубрику «НАТО у ЗМІ окупованого Криму», яка має на меті відстеження фейків в тимчасово окупованому Криму про цінності, цілі і поточну діяльність НАТО та спростовування цієї інформації».
Завдяки цій кампанії і нашим публікаціям ми вже охопили понад 400 тисяч осіб, серед яких значну частину складають жителі Криму на кого це буле цілеспрямовано.
У своєму виступі зазначив, що ми відстежуємо і виявляємо не лише фейки, а й самих пропагандистів-ідеологів, які працюють над їх створенням. Вже зібрано певну базу щодо цих людей, які мають понести відповідальність перед законом, оскільки злочини скоєні ними не менш значущі, ніж військові.
Фото інфографіки та посилання на сам захід прикріплюю нижче:
Ескендер Барієв

Голова Правління Кримськотатарського Ресурсного Центру, член Меджлісу кримськотатарського народу.