Мінцифра створює український аналог Роскомнадзору

Мінцифра створює український аналог Роскомнадзору

Мінцифра створює український аналог Роскомнадзору – тільки так я можу зрозуміти публічну заяву такої собі Гульсанни Мамедієвої з міністерства цифрових ілюзій (директор директорату директорів, між іншим, не хухри-мухри).

Не дивно, що миттєво кремлівсьий рупор в Україні – Інтерфакс Україна – радісно пише про цю заяву як про “відслідковування світового досвіду регулятора безпеки в Інтернет”: https://bit.ly/3c39GGu
А як інакше можна розуміти слова чиновниці «Новий регуляторний орган повинен захищати права користувачів в Інтернет, мати повноваження та можливості впроваджувати свої рішення стосовно блокування та видалення контенту».
Це ж Роскомнадзор – один в один.
«Багато країн приходить до необхідності незалежного регулятора безпеки в Інтернеті» – каже пані Мамєдієва, але забуває сказати, що ці країни – Китай, РФ, КНДР.
Давайте пробачимо цій пані невігластво стосовно історії Роскомнадзору у його титанічній битві проти того ж Телеграму, та ефективності запроваджених на Росії інших блокувань – ладно, людина все ж у міні-цифрі працює, а там не люблять сильно грамотних.
Але насторожує те, що цю блакитну мрію всіх пост-совкових мусорів начебто допомагає будувати Великобританія, Австралія та Німеччина.
Не думаю, що це правда, щонайменше – сильне перебільшення (як люблять у міні-цифрі).
Та і сама ж пані Мамєдієва одразу зауважила, що жодна з цих країн поки не створила нормативну базу подолання загроз в Інтернеті.
Але тоді виходить, що Україну знов використовують як полігон для відкатки сумнівних рішень, чи не так?
Або ж пані Мамєдієва просто збрехала. Так, видавати бажане за дійсне – це теж такий вид брехні. Так само як і перебільшувати.
Інтерфакс-Україна звернувся із запитом до міні-цифри на цю тему і їм відповіли, що поки не мають планів створення подібного регуляторного органу.
То хто ж бреше у цій ситуації?
Представник міністерства пані Мамедієва чи саме міністерство?
Але хтось у тій конторі точно бреше.
І давно. І регулярно. І прямо в очі.
У мене вже цілий список прізвищ відвертих брехунів-чиновників.
Хоча у цій країні брехня чиновника прямо в очі платникам податків ніяк не карається.
P.S.: Картинку взяв у Detector Media
Костянтин Корсун

Голова Ради Громадської організації Українська група інформаційної безпеки, директор компанії з кібербезпеки Berezha Security.