Минулого четверга у Clubhouse ми говорили про Український кіберальянс

Минулого четверга у Clubhouse ми говорили про Український кіберальянс

Минулого четверга у Clubhouse ми говорили про Український кіберальянс і добре, що я запросив сам Кіберальянс розказати про себе: півтори години промайнули як відпустка на морі після локдауну – непомітно.

Я думав собі, що знаю майже все про УКА, але ніт. Дізнався пару раніше невідомих, але цікавих деталей.
Отакий він специфічний формат КлабХаусу: під час живого ефіру люди говорять значно більше, ніж вони б написали в мордокнижці. І це цілком логічно: за одиницю часу сказати можна значно більше, ніж спочатку написати, подумати, дописати, виправити, викреслити, знов виправити, перечитати, знов знайти помилки, і нарешті опублікувати (як оце я зараз).
Має він право на життя, цей живий голосовий формат спілкування, однозначно. Хай живе Clubhouse!
І тому продовжуємо говорити про кібербезпеку українською.
Оскільки ніхто не запропонував тему наступних посиденьок, тоді я сам її запропоную.
І це буде… барабанний дріб… па-па-пабам…
«Діджиталізація, Дія, Країна-у-смартфоні, вотетовсьо»
Даю одразу кілька провокаційних вкидів:
Цифровізація в Україні – чи справді проблема настільки актуальна, щоб для її вирішення створювати окреме міністерство?
Якщо «не настільки» – тоді які ще є варіанти рухати країну до світлого цифрового майбутнього? І чи варто?
Концепція Країна-в-Смартфоні – чи вона досі актуальна і в чому саме полягає (плюс останні новини про «суд у смартфоні»)?
Чи взагалі потрібна якась безпека у додатку Дія, якщо там обробляються дані, вже давно відомі різним урядовим структурам і які не є самі по собі таємною інформацією?
Персональні дані та стан їх фактичної захищеності пропоную обговорити якось іншим разом, бо вже бачу, що у півтори години не вкладемося.
І запросити у якості першого спікера я б хотів Evgeniy Poremchuk, колишнього радника міністра цифрової трансформації Федорова, одного з головних ідеологів державної політики цифрової трансформації (якою вона планувалася спочатку). Думаю, Євген краще за будь-кого знає про предмет дискусії як зсередини міні-цифри, так і ззовні, у реальному Світі.
Ще хотів би запросити у ролі спікера Володимир Пасіка, який розробив додаток для військових «Джура» і взагалі є агітатором та пропагандистом цифровізації у хорошому сенсі цього слова.
Ще б нам залучити спікером когось із «молодої команди Федорова» на противагу, але не впевнений, що там знайдуться сміливці. Але тегніть когось про всяк випадок. Обіцяю бути чемним і неупередженим. Хоча стосовно останнього – не впевнений)
Навряд чи вдасться уникнути фахових думок від Volodymyr Styran, тому давайте одразу його розглядати як co-host.
Поки що якось так.
Хто матиме що сказати або уточнити, або заперечити або просто повийожуватися – підіймайте руки. Після виступів спікерів усім надам слово.
Хто в курсі як користуватися Clubhouse з Android – велике прохання закинути лінку у коменти. Начебто десь у стрічні майнуло, що у Vasyl Zadvornyyє позитивний досвід, еге ж?
То ж почуємося цього четверга, 4 березня 2021 у ClubHouse. Щоб не забути і не пропустити, додайте подію https://www.joinclubhouse.com/event/P9Ya29wk у свій Google-календар або Apple-календар.
Вже післязавтра.
Костянтин Корсун

Голова Ради Громадської організації Українська група інформаційної безпеки, директор компанії з кібербезпеки Berezha Security.