Міст солідарності Лісабон-Варшава-Київ

Міст солідарності Лісабон-Варшава-Київ

Долучаємось до зміцнення міжнародної солідарності та підтримки України.
10 березня 2022 року варшавський офіс Польсько-Української Господарчої Палати (PUIG\ПУГП) відвідав Державний Секретар з питань інтернаціоналізації в уряді Португалії Еуріко Брільханте Діас.
Візит розпочався з відеоконференції до якої я мав можливість долучитись в он-лайн режимі з Києва, як перший віце-президента Палати, який представляє українську сторону Палати та сьогодні перебуває і діє в Києві.
Під час свого виступу я поінформував про своє бачення того, що Україна очікує від Європейського Союзу та НАТО – в т.ч. у політичному та гуманітарному вимірі. Зупинився на конкретних видах допомоги, якої ми потребуємо в Україні, описав поточну ситуацію в столиці України.
Окрему увагу приділив питанням майбутньої трьохсторонньої співпраці в відбудові економіки України та її інфраструктури після нашої перемоги.
“Ми допоможемо вашим жінкам і дітям, наші обійми відкриті”, – заявив під час зустрічі Еуріко Брілханте Діас.
З аеропорту Любліна до Лісабона щойно вилетів літак з українськими біженцями з війни. У неділю з Варшави до Португалії вирушать два автобуси з жінками та дітьми. Це початок допомоги Португалії Україні.
Під час обговорення з представниками PUIG (ПУГП) Еуріко Брільханте Діас обговорив реалії, зокрема логістику, гуманітарної допомоги для України.
Колега – Віце-президент Палати Даріуш Шимчиха від імені польської сторони заявив про готовність підтримати португальські ініціативи з надання допомоги Україні структурами Палати.
Під час зустрічі ми спільно проговорили напрямки допомоги, намітили план наступних спільних кроків.
У зустрічі також взяли участь: радник державного секретаря з питань інтернаціоналізації – пані Марта Коста, Посол Португалії в Польщі – пан Луїш Кабасу, Комерційно-економічний радник Посольства Республіки Польща Португалія – пан Педро Маседу Леао, Посол Марек Зіолковскі, член кризового штабу PUIG\ПУГП.
Інформація про зустріч на польській мові доступна за посиланням:
Олег Дубіш

Голова Правління БО «Благодійний фонд Польсько-Українського партнерства», Голова Ради Польсько-Української Господарчої Палати