МОЗ не віруючий — чому міністерству так підозріла Миколаївщина?

МОЗ не віруючий — чому міністерству так підозріла Миколаївщина?

Як бачимо міністерству охорони здоровя спокою не дає інформація, що на Миколаївщині немає жодного випадку підтвердженого коронавируса, феномен непереможності регіону до шкідливого збудника пандемії напружує чиновників, чекають з-дня на день інфу, а їй все немає і немає. Пропонуються різні конспірологічні гепотез, від відсутності тестів, до шаманських заговорів.

У Міністерстві охорони здоров’я розглянуть питання, чому в Миколаївській області наразі не зареєстровано підтверджених випадків захворювання на COVID-19. Про це заявив заступник очільника МОЗ головний санітарний лікар Віктор Ляшко на брифінгу 7 квітня.

Пряма мова: «Випадки підозри зареєстровані у всіх регіонах України, в той же час жодного випадку не зареєстровано в Миколаївській області. Тому в нас сьогодні працюють бригади медичних працівників, до складу яких входять представники Міністерства охорони здоров’я, Національної служби здоров’я України, Державної служби з надзвичайних ситуацій, а також окремо від них працюють експерти-вірусологи, які їздять по всіх вірусологічних лабораторіях.

Тому феномен Миколаївської області буде також детально розглянутий: чому там не зареєстровані випадки (COVID-19). Чи це реальна картина, чи може ж у нас десь є порушення алгоритмів».

Нагадаємо: Станом на ранок 7 квітня в Україні зафіксовано вже 1462 випадки захворювання на COVID-19, із них 45 – летальних, одужали після коронавірусу 28 осіб.