На 10 році окупації Криму всілякі маски шоу, на жаль, вже стали буденністю до яких все одно неможливо звикнути

На 10 році окупації Криму всілякі маски шоу, на жаль, вже стали буденністю до яких все одно неможливо звикнути

На 10 році окупації Криму всілякі маски шоу, на жаль, вже стали буденністю до яких все одно неможливо звикнути, бо жертвами обшуків, арештів, переслідувань і затримань стають наші співвітчизники, знайомі, друзі і навіть родичі, які нічого не мають спільного з кримінальним світом, терористичними чи екстремістськими організаціями.
Росіянам у Криму диверсанти мерехтять на кожному розі, бо знає кішка, чиє м’ясо з’їла.
Ситуація з черговим арештом активіста кримськотатарського національного руху Абдурешіта Джеппарова на 12 днів явне підтвердження цього.
Весь абсурд полягає в тому, що до людини увірвалися до будинку для проведення незаконного обшуку, вилучили всю техніку, не дозволили викликати адвокатів і викрав самого Абдурешіт аг’а відвезли у невідомому напрямку. До вечора, а ні сім’я, а ні адвокати не могли домогтися від так званих «правоохоронних» органів інформації про місцезнаходження затриманого.
Нагадаю, що це вже друге незаконне затримання Джеппарова. У березні 2022-го року він провів 15 діб під «адмінарештом» за сфабрикованим звинуваченням у «пропаганді нацистської атрибутики чи символіки» у соцмережах.
Більше того, майже дев’ять років тому російські окупанти викрали сина Ісляма та племінника Джевдета Джеппарова. Незважаючи на всі зусилля з розшуку викрадених, про їх місцезнаходження досі нічого невідомо.
Сьогодні окупаційний Білогірський райсуд Криму заарештував правозахисника Абдурешіта Джеппарова на 12 діб. Активісту закидають буцімто «непокору поліції» за статтею 19.3 Кодексу про адміністративні правопорушення рфії.
Коментуючи сьогоднішнє рішення про адміністративний арешт можна однозначно сказати, що у страху очі великі і чим ближче ЗСУ до Криму, тим абсурдніші статті, які інкримінуються окупантами кримськотатарським та проукраїнським активістам.
У зв’язку з цим згадався лише один анекдот у пам’яті, який якнайкраще описує сьогоднішніх злочинців у погонах в окупованому Криму:
На відбірковій комісії з прийому до міліцейського училища. «А ну, причепися до стовпа». Абітурієнт, подивившись униз: «Окопався!». Подивившись нагору, на дроти: «Зв’язки завів!». Подивившись на оголошення про продаж чогось: «Спекуляцією займаєшся?!».
Ескендер Барієв

Голова Правління Кримськотатарського Ресурсного Центру, член Меджлісу кримськотатарського народу.