Навіть на слуханнях у Конгресі США по імпічменту говорять про кібер-ігспертів

Навіть на слуханнях у Конгресі США по імпічменту говорять про кібер-ігспертів

Навіть на слуханнях у Конгресі США по імпічменту говорять про кібер-ігспертів.

Навіть на слуханнях у Конгресі США по імпічменту говорять про кібер-ігспертів, https://tinyurl.com/vesvfn8

Особистий адвокат Президента США та його радник з кібербезпеки (нехай і неофіційний, але так говорить сам Президент) Рудольф Джуліані веде сильно конфіденційні розмови стосовно зовнішньої політики США не тільки по WhatsApp, (який має наскрізне шифрування трафіку), але по звичайному мобільному каналу.

Свого часу уся PR-кампанія проти кандидата у Президенти США Хіларі Клінтон була побудована на тому, що вона обговорювали ті самі питання не зі службових email, а з приватних. Як можемо усі бачити, ця кампанія спрацювала. Щоправда, у 2019 році американські спецслужби визнали, що складу злочину у цьому так і не знайшли. Але вибори вже відбулися і Клінтон програла.

А тут особистий адвокат та радник з кібербезпеки (cybersecurity adviser) діючого Президента наймогутнішої країни Світу, за кожне слово якого розвідки заплатять шалені гроші, ось просто так триндить по відкритому каналу. Безкоштовно. Перехоплюйте усі, кому не ліньки, на здоров’я. А інколи він навіть випадково натискає на кнопку виклику, коли телефон у кишені, і абонент може чути усі його приватні розмови.

Я в захваті.

Ще одне яскраве підтвердження відомої сентенції, що не кожен, хто назвався (або кого назвали) експертом у певній галузі, таким є насправді.

Бережіться від таких експертів. А таких немало, навіть на вищих щаблях влади.

Не вірте на слово. Перевіряйте бекграунд. Вимагайте референсів. Не полінуйтеся їх перевірити. Актуальні професійні сертифікати також важливі.

І пам’ятайте, що навіть якщо Президент США називає когось кібер-експертом – геть не факт, що так воно і є.

Експертом можуть назвати лише інші експерти. А їх – ще інші. А тих – ще інші. Так, все складно.

А ще заслуговує увагу маленька деталь у статті The New York Times що це поважне американське видання думає про комунікаційні мережі в Україні, цитата:

«Але Україна є гострим випадком. Це країна, де росіяни так глибоко скомпрометували комунікаційні мережі, що у 2014 вони опублікували інтернет-спілкування між топ-дипломатом адміністрації Обами Вікторією Нуланд і на той час послом США в Україні Джефрі Р. Пайетом. Їхньою метою було змалювати американців – не зовсім неточно – як таких, які намагаються керувати поваленням корумпованого, проросійського Президента України».

Тому бережімося.

 

Костянтин Корсун

Голова Ради Громадської організації Українська група інформаційної безпеки, директор компанії з кібербезпеки Berezha Security.