Нова українська школа – це сучасний навчальний заклад

Нова українська школа – це сучасний навчальний заклад

Зі своїми принципами, правилами  і вимогами.

На даному етапі часу ми повинні йти в ногу з часом, тому  вчителю треба бути творчим, високо освідченим та креативним. Як добре, що для цього в новій українській школі є:  ноутбуки, інтерактивні дошки, телевізори…

Важливою складовою є інтернет. Держава забезпечує всім необхідним, для того щоб якість навчання була на високому рівні. Кожен сучасний вчитель може користуватися цими благами без обмежень. А ще років 15 назад в Україні були зовсім інші школи.

В одній із київських шкіл йшов набір у перший клас. І батьки для того, щоб дитина потрапила в «хорошу», на їхній погляд, школу готові були по пів року водити діток на  курси підготовки до вступу в перший клас, «витискали з них соки», щоб дитя пройшло тестування.

Потім готові були внести значну  суму на благодійний внесок( від1500-3500) за дитину. За ці кошти мінялися в школі вікна з старих на сучасні, меблі, дошки, підлога…

Купувувалися засоби для миття і гігієни на цілий рік у клас. І це все було за рахунок батьків. На той час у класі була одна єдина  зелена дошка, сучасної техніки не було. Для підготовки до уроку вчитель витрачав багато часу, так свого особистого часу, який можна було б приділити своїй родині. До прикладу:  написати конспект,  намалювати наочність, виготовити  роздатковий матеріал  на 30 учнів… НЕРЕАЛЬНО тяжка робота!!!

На жаль оплачувалась і оплачується ця робота мінімально. Курси підвищення кваліфікації були не що більше, як трата свого часу. Кудись треба їхати, витрачати власні кошти, яких не так багато. І зазвичай молоді та креативні люди не могли надовго затримуватися в школі, тому, що прожити на зарплату молодого спеціаліста важко в місті та і в селі теж.

Проте, на сьогоднішній день все змінюється. Хоча заробітні плати молодих спеціалістів не дуже великі та можливостей працювати творчо безліч! Сучасні, кольорові посібники, курси, семінари, відео уроки, онлайн зустрічі, коференції – є у вільному доступі для вчителя. Цікаві креативні уроки, багато аудіо і відео матеріалів.

Єдине  чого не вистачає – бажання вчителя змінюватися самому та змінювати погляд на майбутнє, іти в ногу з часом, адже сучасним дітям потрібен сучасний вчитель.