Нові сяючі перспективи для усіх, хто встановив собі додаток Дія

Нові сяючі перспективи для усіх, хто встановив собі додаток Дія

Нові сяючі перспективи для усіх, хто встановив собі додаток Дія.

Зазвичай я не цікавлюся “шо там за порєбріком”, але цей випадок – виключення.

Московітський аналог мініцифрівської Дій-вдома вже виписав кількадесят тисяч штрафів за порушення самоізоляції. І це при тому, що барін дав послаблення холопам – відмінив “нічне селфі”. Чай нє звєрі.

Пікантна деталь – жоден з оштрафованих не зміг обжалувати штраф, нібито через закриті суди. Та і навіщо? Смисл? Терпілі не положено возбухати проти влади, терпіла має платити і не мичати.

Який стосунок до нашого життя має факт традиційного машинного доїння запорєбріків?
А прямий.

Додавання до існуючого функціоналу додатку Дія нової функції «Дієвий штраф» – лише питання часу. Якщо ви мовчки проковтнули мусорський Дій-вдома – «дієві» з мініцифри домалюють на раз-два щось типу «Дієвий борг за комуналку», «Дієва повістка в суд», «Дієвий воєнкомат», «Дієвий заборонений мітинг», «Дієвий безвіз без виїзду», «Дій у себе в селі і нефіг шастати до Києва».

Якщо ви самі дали несправедливій, тупій та корумпованій машині пригноблення у руки молоток – вона обов’язково знайде на вашій голові відповідний цвях.
Іржавий колос цифрового бронепоїзду вже набрав такої швидкості, що зупинити його може лише вибух на рельсах.
І хоча вже лунають голоси з боку деяких активістів «ну штош, фарш назад вже не перекрутиш», «Дія – це реальність і з цим треба миритися», «Мінцифра все ж потрібна», моє переконання залишається незмінним: ні, не потрібна.

Мінцифра є надуманим міністерством, яке можна ліквідувати та забути та само легко, як її створили. Додаток Дія – сумнівної корисності (та якості) поробка, без жодних гарантій безпеки. Дій вдома – взагалі незаконна хрінь, за яку хтось конкретний має відповісти.

А хто вважає, що зєлєбобіки не будуть копіювати досвід тотального цифрового стеження своїх «старших братів» – тому дарую свою найсаркастичнішу посмішку. Втішайтеся))

Тим же, хто встановив собі Дію «чисто по приколу» – раджу негайно видалити. Хоча вже й запізно. Штрафи вам все одно будуть приходити, але ви про це вже не взнаєте.

Нехай щастить.

 

Костянтин Корсун

Голова Ради Громадської організації Українська група інформаційної безпеки, директор компанії з кібербезпеки Berezha Security.