Осіта в Україні...

Осіта в Україні…

Освіта в Україні…

Це питання зараз стоїть так само як: війна, вимкнення світла, потреба в їжі та питній воді. Тому що все в нашому житті взаємопов’язано та не може існувати одне від одного. Страшне слово «війна» понівечило та знищило тисячі, а то і  десятки тисяч життів. Все що відбувається в країні можна назвати одним словом хаос. В один момент наше життя розділилося на до та після….

ДО….

Ще три – чотири роки тому ми думали, що в  нашому житті відбуваються дивні та не зрозумілі речі. Коронавірус (COVID–19)… Ізоляція… Треба було підлаштовуватися під обставини. А так, як я працюю педагогом в ліцеї то мені особливо потрібно було шукати виходи із ситуацій в яких ми опинилися. Опанування нових видів роботи із застосування різних гаджетів. Вивчення нових платформ, де можна проводити уроки, давати дітям завдання для само опрацювання та отримувати зворотній зв’язок.

Викладати навчальний матеріал в доступній та прийнятній формі для дітей. Це особливо важко було впроваджувати в першому класі. Діти маленькі, рука для письма не поставлена, увага ще не сформована.

Одним із важливих аспектів у першому класі – соціалізація  була не можливою. Матеріалу досить багато. І особливо тяжко було коли батьки не мали змоги допомогти своїм дітям. Але ми впоралися…

Перший клас –  півроку на ізоляції.

Другий клас знову половина навчального процесу проходить завдяки соціальним платформам (viber, googleclass, zoom, googlemeet).

Третій клас все ні би то почало приходити до ладу. На самоізоляції тільки місяць… Ура ми побороли цей злощасний вірус.

Населення тільки почало приходити до тями, відновлюється праця, робота в навчальних закладах до шкільної, шкільної та після шкільної освіти. А ж тут 24 лютого 2022 ….. ВІЙНА……