Під АМКУ вимагали негайно ліквідувати картельну мафію «Укравтодору»

Під АМКУ вимагали негайно ліквідувати картельну мафію «Укравтодору»

5 компаній монополізували 80% ринку ремонту і будівництва автодоріг, це вбивство для малого і середнього бізнесу – Яків Осташ! 31 липня під стінами Антимонопольного комітету України пройшла масштабна акція проти корупції в дорожній галузі. У протесті взяли участь представники восьми громадських організацій з різних регіонів України, це продовження системної роботи проти картельної змови в «Укравтодорі».

Нагадаємо, що раніше акція пройшла під «Укравтодором» і Адміністрацією президента. «УкрАвтодор» вкрав у нас 100 мільярдів, ми втратили 2000 кілометрів доріг — акція протесту проти картельної змови в Києві.

У цій акції взяли участь понад 500 учасників. Основна мета заходу привернути увагу громадськості, відповідних держструктур, а також правоохоронних органів та негайно зупинити колосальну корупцію при якій вимиваються мільярди гривень з бюджету України.

Укравтодор планує 17 мільярдів «бетонної» переплати для компаній-улюбленців

Фактично у кожного з нас вже вкрали 100 мільярдів гривень, при тому, що держава не може забезпечити чесну і прозору конкуренцію на ринку. Тому тільки активні дії проти конкретних корупціонерів – чиновників можуть виправити ситуацію, як наприклад ідея так званої «прозорою кімнати» і проходження всіх підозрюваних в змові на поліграфі, про це детально розповіли організатори акції.

Після звільнення Терентьєва АМКУ знову почав викидати досвідні заточки Укравтодору – Нащі грощі

Також активісти принесли з собою національні прапори, плакати і банери із закликом до АМКУ терміново зупинити зловживання у “Укравтодором” при оголошенні та проведенні дорожніх тендерів, які, за дуже дивним збігом обставин, виграють лише “обрані” компанії. Також учасники пікету привезли до Комітету мобільний детектор брехні і закликали керівництво АМКУ перевіритися на поліграфі.

Дорожники всех стран жалуются в АМКУ на Укравтодор

“Ми вважаємо, що 80% ринку сьогодні монополізовано п’ятьма компаніями. Це, зокрема,” Онур “, це” Маністраль-Південь “, і ще 3 підприємства. За змовою” Укравтодору “з АМКУ бенефіціари цих компаній є бенефіціарами і в Національній асоціації шляховиків. Це є конфліктом інтересів з точки зору букви закону – адже там пов’язані особи, проти яких зараз відкрито кілька кримінальних справ …

Також відкрита справи в ДБР, НАБУ, прокуратурі та СБУ стосовно змови, який допомагає п’яти компаніям забирати майже 80% ринку. А це – убивча ситуація для середнього та малого бізнесу “, – заявив лідер ГО” Антирейдерський комітет “, ініціатор створення мобільного поліграфа Яків Осташ.

Як нагадав журналістам лідер ГО “Держава майбутнього” Сергій Здоміщук, минулого тижня громадські працівники пікетували “Укравтодор”, вимагаючи негайно зупинити змову, а главу дорожньої компанії Олександра Кубракова теж запрошували пройти мобільний детектор брехні. Однак ніякої реакції від “Укравтодору” поки не прослідувало, тому даному чиновнику можуть привласнити так звану “чорну мітку” – якусь Люстраційне-антикорупційне звання, яке означає, що ця людина не повинна займати очолюваний пост через дискредитацію та участі в “схемах” . Також, як розповів Здоміщук, поки не прослідувало ніякої відповіді з боку Банкової.

У свою чергу голова правління ГО “Лава” Сергій Кириченко із Запоріжжя додав, що в результаті схем в дорожній сфері вартість дорожніх робіт в Україні в рази перевищує кошторис будівництва доріг в розвинених країнах.

Відзначимо, зібрані факти зловживань і схем в “Укравтодорі” громадські працівники передали керівнику апарату АМКУ Юрію Литвину. Той пообіцяв передати всі вимоги активістів в тому числі і заклик до глави Комітету публічно перевіритися на мобільному поліграфі і зібрані докази картельної змови.

Коментуючи пересувний детектор брехні, Яків Осташ уточнив журналістам, що мобільна прозора кабінка з поліграфом пройшла перевірку експертів і отримала сертифікат відповідності, завірений підписами і печаткою: “Ми будували його два роки, щоб він підходив за всіма технічними нормами, які перед нами поставила Всеукраїнська асоціація поліграфологів і ряд фахівців, які розуміють, як все повинно бути влаштовано “.