Політв'язень Сейтвелієв Сейтабдієв змушений зустрічати своє 27-річчя в катівнях ФСБ

Політв’язень Сейтвелієв Сейтабдієв змушений зустрічати своє 27-річчя в катівнях ФСБ

У вівторок, 16 березня, політв’язню, фігуранту другої сімферопольської “справи Хізб ут-Тахрір” Сейтвелі Сейтабдієву виповнилося 27 років.

Свій день народження він змушений зустрічати в катівнях ФСБ, куди його та інших фігурантів “справи” незаконно помістила окупаційна влада півострова. Колектив Кримськотатарського Ресурсного Центру від щирого серця вітає Сейтвелі Сейтабдієва з днем ​​народження!

Бажаємо якнайшвидшого звільнення і возз’єднання з родиною та близькими, міцного здоров’я, терпіння, незламної волі і благополуччя.

Нагадаємо, що 27 березня 2019 року російські силовики в окупованому Криму провели масові обшуки в 26 будинках кримських татар. У деяких активістів вилучили літературу, яку, за даними “Кримської солідарності”, силовики самі і підкинули. Крім книг і брошур, у людей вилучали телефони, планшети, ноутбуки, паспорта. Силовики поводилися грубо.

Повідомляється, що вони застосовували фізичну силу щодо затриманих. У будинки заходили у взутті. Адвокатів, які приїхали на місце проведення обшуків, не допускали до підзахисних.

За результатами було затримано 20 осіб, яких підозрюють в причетності до забороненої в РФ організації “Хізб ут-Тахрір”.

28 березня затримали ще трьох кримськотатарських активістів, в будинках яких в їх відсутність були проведені обшуки.

27-28 березня окупаційний суд заарештував всіх 23 затриманих після обшуків кримськотатарських активістів. Їм обрали запобіжний захід у вигляді утримання під вартою. Згодом всім фігурантам “справи” неодноразово продовжували термін арешту.

Ескендер Барієв

Голова Правління Кримськотатарського Ресурсного Центру, член Меджлісу кримськотатарського народу.