Президент подякував Польщі та всьому польському народові за підтримку, яка допомогла українцям вистояти в повномасштабній російській війні

Президент подякував Польщі та всьому польському народові за підтримку, яка допомогла українцям вистояти в повномасштабній російській війні

Президент подякував Польщі та всьому польському народові за підтримку, яка допомогла українцям вистояти в повномасштабній російській війні.
«Ми надзвичайно цінуємо, що в цій битві заради України ми не опинилися наодинці. Ми – разом із багатьма націями, які нам допомагають, допомагали. І польський народ, Польська держава – це один із найбільших наших помічників», – зазначив Глава держави.
Водночас він зауважив, що завдяки підтримці України обов’язково вистоїть свобода Польщі.
Під час зустрічі в Києві Володимир Зеленський і Дональд Туск обговорили всі аспекти двосторонніх відносин. Окрему увагу було приділено оборонній підтримці.
«Є новий польський оборонний пакет. Ми цінуємо таку незмінну допомогу. Є нова форма нашої взаємодії заради більшого масштабу закупівель зброї для українських потреб. Це польський кредит для України. Обговорили ми сьогодні з паном Прем’єр-міністром і можливості щодо спільного майбутнього виробництва зброї», – повідомив Президент України.
Сторони також обговорили безпекові гарантії та приєднання Польщі до Спільної декларації «Групи семи», погодженої у Вільнюсі.
Анатолій Курносов

Експерт Центру політичних студій «Доктрина» у сфері українсько-польських відносин та проблем безпеки. Аналітик, публіцист, блогер. Учасник експертних досліджень і круглих столів з протидії гібридній агресії РФ