Про відставку панів Авакова та Степанова

Про відставку панів Авакова та Степанова

Про відставку панів Авакова та Степанова.

Останніми днями багато обговорюють діяльність двох міністрів: Авакова та Степанова. Свого часу голосувала за обох. Не відношу себе до їх фанів. Як депутат монобільшості, теж маю певні питання до діяльності обох.

Але бачу, що колеги з фракції Голос влаштували атаки на міністра внутрішніх справ та міністра охорони здоров’я (два ключових міністерства, що забезпечують суспільний порядок та добробут).

Не зовсім розумію НАВІЩО вони це роблять. Перезавантаження саме цих міністерств саме зараз не виглядає вдалою ідеєю, особливо з огляду на відсутність адекватних замін.

Але, я допускаю ЧОМУ вони це роблять (навіщо та чому – це два різних запитання). Це схоже на банальну спробу привернути увагу. Така собі підліткова поведінка, не зовсім відповідальна спроба підняти підлітковий авторитет, політичне шкідництво без огляду на можливі негативні наслідки.

В жодному уряді немає святих та ідеальних. Міністрів треба критикувати, а деяких і відправляти у відставку. Але не треба перетворювати збивання міністрів в таку собі політичну забаву.

Міняти міністрів треба за двох умов: коли є принаймні рівноцінні заміни та коли країна отримає більше плюсів ніж мінусів від такої заміни.

Попереду серйозні виклики. Про це слід думати.

Ірина Верещук

Віце-прем'єр-міністр України - Міністр з питань реінтеграції тимчасово окупованих територій України