Професійної спільноти звернення до

Професійної спільноти звернення до

Прошу усіх, хто вважає себе причетним до індустрії кібербезпеки – витратити кілька своїх дорогоцінних хвилин на відповіді опитувальника «Стан професії кібербезпеки 2022: дослідження професійної спільноти».

https://cutt.ly/nYo6Y69
Всього лише 12 питань, на які можна відповісти за кілька хвилин.

Опитування вже вкотре проводить авторитетна у професійних колах компанія, до якої я теж причетний.

Опитування не збирає імен учасників, місць їх роботи чи назв компаній – нічого такого маркетингового.

Мета опитування – суто некомерційна, зробити зріз, намагатися оцінити скільки нас і чим ми займаємося у кібербезпеці. Усвідомити себе як спільноту.

Хто захоче залишити свій email в кінці опитування – братиме участь у розіграші трьох токенів YubiKey 5. В мене вже є (фірма купила, корпоративна політика), тому якщо раптом виграю я – комусь подарую.

Окремо звертаюся і до тих, хто не поділяє мої погляди та переконання у професійній площині: зробити незалежний об’єктивний аналіз про склад та структуру кібербезпекової спільноти України, зрозуміти її потенціал, шляхи подальшого розвитку та навіть можливості взаємодії – у наших спільних інтересах.

Я опитування пройшов, до чого закликаю усіх колег по професії.
Чим більше буде чесних відвертих відповідей – тим об’єктивніші та репрезентативніші будуть результати. А результати будуть корисними кожному, хто вважає кібербезпеку своєю професією. Чекатимемо їх на початку наступного року.
Заздалегідь вдячний усім, хто відповідально поставився до опитування.

Костянтин Корсун

Голова Ради Громадської організації Українська група інформаційної безпеки, директор компанії з кібербезпеки Berezha Security.