Провела зустріч з експертами, представниками ДСНС та громадськими діячами

Провела зустріч з експертами, представниками ДСНС та громадськими діячами

Провела зустріч з експертами, представниками ДСНС та громадськими діячами. Обговорили проблеми внутрішньобудинкових газових мереж.

Ситуація щодо аварійного стану мереж в столиці потребує негайного втручання. Тисячі кілометрів розподільних мереж в аварійному стані. Вибух побутового газу в червні 2020 року на Позняках, на превеликий жаль, став підтвердженням існуючої проблеми.

Сьогодні столичні газорозподільні мережі зробили проблемою киян. Місто в особі міської влади черговий раз самоусунулось від вирішення даного питання. Контроль відсутній на всіх рівнях. Ситуація дійшла до абсурду та стала неприпустимою. Ми говоримо про безпеку людей, життя яких є найбільшою цінністю.

В існуючій стратегії розвитку Києва від діючої міської влади до 2025 року не окреслено, яким буде майбутнє газорозподільних мереж. Такий стан речей є проявом свідомого затягування рішення з боку міської влади.

Вони мають взяти на себе зобов’язання, відповідальність за життя киян, їх безпеку, та розробити збалансований вихід з ситуації!

Сьогодні столичні газорозподільні мережі зробили проблемою киян

Провела зустріч з експертами, представниками ДСНС та громадськими діячами. Обговорили проблеми внутрішньобудинкових газових мереж. Ситуація щодо аварійного стану мереж в столиці потребує негайного втручання. Тисячі кілометрів розподільних мереж в аварійному стані. Вибух побутового газу в червні 2020 року на Позняках, на превеликий жаль, став підтвердженням існуючої проблеми.Сьогодні столичні газорозподільні мережі зробили проблемою киян. Місто в особі міської влади черговий раз самоусунулось від вирішення даного питання. Контроль відсутній на всіх рівнях. Ситуація дійшла до абсурду та стала неприпустимою. Ми говоримо про безпеку людей, життя яких є найбільшою цінністю.В існуючій стратегії розвитку Києва від діючої міської влади до 2025 року не окреслено, яким буде майбутнє газорозподільних мереж. Такий стан речей є проявом свідомого затягування рішення з боку міської влади. Вони мають взяти на себе зобов'язання, відповідальність за життя киян, їх безпеку, та розробити збалансований вихід з ситуації!

Опубліковано Іриною Верещук Середа, 12 серпня 2020 р.

Ірина Верещук

Віце-прем'єр-міністр України - Міністр з питань реінтеграції тимчасово окупованих територій України