«Распятий мальчік в трусіках»

«Распятий мальчік в трусіках»

«Распятий мальчік в трусіках» від Мишка Федорова.

Минулого тижня відбувся дебют нового спецпідрозділу SММ-військ імені генералісимуса Федорова: медіа-кіллерський спецназ.
Тестування провели на одному з найзапекліших критиків цифро-режиму: на журналістові Сергію Антоненко.
Суть дискредитаційної кампанії проста: від імені неіснуючої людини розповсюдити абсолютно вигадану інформацію що даний журналіст, начебто є «вбивцею котиків».
Адже соцмережі так люблять котиків.
І жодного значення не має те, що теза повністю висмоктана з гладіолуса – для пропаганди це неважливо. Головне – розігнати звинувачення по якомога більшому числі видань, які потім це будуть передруковувати без перевірки, за принципом «так усі ж це опублікували, ми лише перепощуємо».
Але, як відомо, щоб розігнати штучні новини потрібні гроші – а вони у федорових є, причому у величезних кількостях. І з держбюджету, і від багатих західних дядечок, а ще від схематозів та всяких ван-коінів.
За попередніми даними, за кожну з десятків публікацію було заплачено від 600 до 1000 доларів.
Ну ладно, всякі проросійські лайно-помийки, типу «комсомолки» чи «вєсті», які постійно публікують різню маячню, але ж Апостроф? Видання, яке я вважав серйозним та солідним, не гребують публікувати тупезну замовну чорнуху за кеш? https://cutt.ly/ME4uqN5
Адже можна було хоча б перевірити факт існування людини на ім’я “Кіра Бойко» у тому дворі, де нібито «вбили кошенят»? Або хоча б переглянути профіль “Кіри Бойко» у мордокнижці і переконатися, що це типовий федорівська зе-бот? Це ж не складно, авжеж?
Хотілося б почути позицію Апостроф з цього питання, щоб вирішити для себе чи можна з вами співпрацювати в подальшому, шановні.
Тому що завтра може «з’ясуватися», що «Корсун – корупціонер та грабіжник» чи «Хіміч – наркоман та драгділер» а «Шон Таунсенд – чистокровний рептилоїд».
І якщо залишити цей випадок «проби пера» державних медіа-кілерів без уваги – що заважатиме багатим федоровським ботофермам розганяти будь-яку «дічь» про, наприклад, журналістів-розслідувачів?
Дехто може зауважити: «тю, а гдє ваші даказательства що за цим стоїть саме Федоров, а не хтось інший?»
Крім того, що вже відоме прізвище людини, якій Міша особисто заніс кеш (поки не розголошуються), давайте поміркуємо: який недоброзичливець готовий витратити 10 тисяч доларів на брудну дискредитаційну кампанію? Для кого важливо зіпсувати імідж конкретного журналіста? Хто не переслідує ніяких майнових чи фінансових цілей, а лише репутаційні? Кого найбільше критикує журналіст Сергій Антоненко і хто має чіткий мотив помститися? І чи є взагалі ще хтось, крім Федорова, кого критикує Антоненко?
Ця задачка на логічне мислення не вважається мені складною. А якби у нас були незалежні професійні правоохоронці та суди, а мова не йшла про топ-політика від правлячої партії, то й докази з’явилися б у достатній кількості.
Але якщо трохи абстрагуватися від конкретного випадку тупуватого (зате масового) цькування Антоненка, можна дійти ще одного висновку: ботоферми вже тренуються до наступних виборів.
Мета зрозуміла – переобрання свого фюрера на другий термін, і краще – у смартфоні. А щоб «мочити» політичних конкурентів у медіа та соцмережах, треба напрацювати власну мережу згодовування фейків, підібрати «надійних людей», провести навчання «у полі», щоб перевірити як то все працює.
Тому поки що тренуються на котиках. Буквально.
А тим часом Сергію Антоненку вже надходять реальні погрози, ось цитата з реального повідомлення від невідомих зоо-захисників: «А вообще лучше конечности тебе отрезать все, чтоб тьі всю жизнь провел в муках. Гори в аду, &уесос. Живи в вечном страхе, что завтра прийдут и посадят тебя на бутьілку». Кінець цитати.
А ви кажете «ну що такого, ну СММщики, ну хай граються у свої іграшки».
Це вже не іграшки, товариство. Цей звір вже виріс і показує свої зуби.
Питання лише в тому кого і як сильно він вкусить наступного разу.
UPD: Мордокнижка вже видалила скрін з погрозами Сергію.
Костянтин Корсун

Голова Ради Громадської організації Українська група інформаційної безпеки, директор компанії з кібербезпеки Berezha Security.