Робота за кордоном – це нові можливості, але, разом із тим – нові виклики, з якими мало кому довелося стикатися в Україні

Робота за кордоном – це нові можливості, але, разом із тим – нові виклики, з якими мало кому довелося стикатися в Україні

Робота за кордоном – це нові можливості, але, разом із тим – нові виклики, з якими мало кому довелося стикатися в Україні. Як не потрапити в халепу, коли їдеш на заробітки?

Кількість українців, що шукають роботу за кордоном, щороку зростає. 60% трудових мігрантів з України на сьогодні – це чоловіки, віком від 18 до 35 років. 25% – це люди віком від 35 до 45 років. Працювати за кордон їдуть люди соціально активні, які не можуть знайти можливостей для реалізації в себе вдома та заробляти достатню кількість грошей, аби утримувати свої родини. Зараз країни Євросоюзу переживають економічне зростання і потребують нових робочих рук. В першому кварталі цього року у Польщі залишились незакритими 150 тис вакансій. В той самий час у Німеччині залишилися незакритими 1 млн 180 тис вакансій. Тому, українці, які хочуть поїхати працювати за кордон, можуть достатньо легко знайти роботу. Більше того, польські експерти відзначають, що наші трудові мігранти вже не кидаються на першу ліпшу пропозицію, а ретельно підбирають собі роботу.

Як не потрапити в халепу, коли їдеш на заробітки ?

#Робота_за_кордоном – це нові можливості, але, разом із тим – нові виклики, з якими мало кому довелося стикатися в Україні. Як не потрапити в халепу, коли їдеш на #заробітки ? Про це ми говорили з нашими експертами Василем ВОСКОБОЙНИКОМ Василий Воскобойник, президентом Всеукраїнської асоціації компаній з міжнародного працевлаштуваннята Сергієм ВИЛКОВИМ Сергей Вилков (Sergey Vilkov), головою Комітету з безоплатної правової допомоги Національної асоціації адвокатів України.

Опубліковано День у мегаполісі Середа, 29 серпня 2018 р.

 

Василь Воскобойник

Президент всеукраїнської асоціації компаній з міжнародного працевлаштування