Ще чверть століття тому кияни по праву пишалися тим, що столиця була найзеленішим мегаполісом Європи

Ще чверть століття тому кияни по праву пишалися тим, що столиця була найзеленішим мегаполісом Європи

Ще чверть століття тому кияни по праву пишалися тим, що столиця була найзеленішим мегаполісом Європи. Але за 25 років “господарювання” Омельченка, Черновецького, Попова та Кличка площа зелених насаджень у Києві зменшилася вдвічі. Сьогодні на одного киянина припадає менше 14,5 кв. м рослинності за європейської норми у 25 кв. м.

Усі ми хочемо, щоб Київ був зеленим та комфортним. Але за нинішньої міської влади, яка кришує корупційні оборудки, це неможливо. Вчора отримали чергове підтвердження цьому. САП і НАБУ повідомили 7 особам про підозру в розкраданні майже 78 млн грн місцевого бюджету Києва при закупівлі спеціальної техніки для комунального об’єднання “Київзеленбуд”.

І це не поодинокий випадок, це нахабна системна корупція. Аудитори виявили, що на реконструкції парку “Наталка” вкрали 20,7 млн грн. Ще 3,4 млн грн зникли під час реконструкції парку “Відрадний”. І це лише те, що вже стало відомо. Так би мовити, видима частина айсбергу. Насправді на “наведенні краси” чиновники пиляють сотні мільйонів гривень. І цьому потрібно покласти край.

Після кожного сильного дощу з вітром по всьому Києву падають дерева. Владу це не турбує. Замість того, щоб провести аудит насаджень у Києві і вирішити проблему аварійних дерев, вони висаджують клумби з квіточками перед райадміністраціями.

Ви дійсно хочете ще 5 років спостерігати, як з Хрещатика зникають каштани, а на місці парків та скверів будуються монструозні хмарочоси?

Ірина Верещук

Віце-прем'єр-міністр України - Міністр з питань реінтеграції тимчасово окупованих територій України