Скоро країни ЄС почнуть відкривати свої кордони, і люди більш масово поїдуть працювати

Скоро країни ЄС почнуть відкривати свої кордони, і люди більш масово поїдуть працювати

Відсутність зрозумілих перспектив та безпеки (з огляду на останні події у Кагарлику) стимулює українців їхати працювати за кордон, а в майбутньому перетворюватися на емігрантів.

Дуже сильно ми відстаємо від сусідніх країн ЄС і це добре бачать громадяни.

Найбільшою проблемою для трудових мігрантів сьогодні є відсутність регулярного транспортного сполучення з країнами Європи.

Ця обставина гальмує масову трудову міграцію за кордон. Але у найближчий час буде відбуватиметься запуск транспорту та відкриття візових центрів і багато українців поїдуть на роботу до інших країн.

Наші громадяни, принаймні, активна їх частина, не бачать сьогодні майбутніх перспектив вдома і “голосують ногами”, тобто їдуть працювати за кордон. До того ж там можна заробити в рази більше, що є серйозним стимулом у порівнянні з жебрацькими зарплатами вдома.

“Давайте казати відверто – якщо за 30 років ми не змогли побудувати успішну економічно розвинену державу, в якій є велика кількість високооплачуваних робочих місць, зробити це за два місяці неможливо. І не потрібно марити тим, що ми це зможемо зробити за один рік.

В цьому році, за прогнозами уряду нинішнього, в нас буде ВВП складати приблизно 130-135 млрд доларів. Такий самий рівень ВВП в Україні вже був у 2010-му році, у 2014-му році, у 2018-му році.

Тобто країна економічно ходить по колу”, – заявив Василь Воскобойник, президент Всеукраїнської асоціації компаній з міжнародного працевлаштування.

Василь Воскобойник

Президент всеукраїнської асоціації компаній з міжнародного працевлаштування