Сьогодні корсунів вродило в українському медіа-просторі

Сьогодні корсунів вродило в українському медіа-просторі

Сьогодні корсунів вродило в українському медіа-просторі.

Зранку на ICTV вийшов сюжет, де я розказував про безпеку онлайн-платежів, VirusTotal, “зелений замочок HTTPS”, “жертовні картки” і таке подібне: https://bit.ly/2M7g2uh
Потім на 5 каналі відзняли сюжет з моїми коментарями до 7 серії серіалу Netflix “Мистецтво шпигунства” (Spycraft), зокрема про “Кримську кібератаку” 2014 року (спойлер – якої не було насправді). Коли буде в ефірі – поки не в курсі.
Вдень коротенько прокоментував телефоном “додаток партії слуга народу” для “7 телеканалу”, м. Одеса.
А після обіду порадувала Ярослава Олеговна Мищенко: “Укрінформ” опублікував досить велике інтерв’ю для телеканалу “Дом” про найбільш резонансні кібератаки 2020 року – за участю співробітника Центру передового досвіду в галузі кіберзахисту НАТО Яном Вюнше та моєї скромної персони: https://bit.ly/36mAv59
До речі, цікавий момент: у передачі для телеканалу «Дом» говорив російською мовою, що є для мене унікальним випадком за останні кілька років, оскільки я ніколи не говорю цією мовою у публічному просторі, принципово. Але певні компроміси все ж можливі: цього разу пішов назустріч проханню Tetiana Popova, оскільки цей канал віщає на окуповані території і тамтешнім мешканцям легше сприймати російську. Навіть якщо б я відмовився і говорив би українською – каналу довелося б все одно дублювати російською. Така політика каналу, штош. Про вся випадок добавлю: ще я можу англійською, єслішо. Тобто основна та улюблена моя мова – українська, але англійська та російська – також робочі, хоча виступати російською я дуже не люблю, лише у виключних випадках та без задоволення.
Хто чекав на мої гострі суспільно-кібернетичні дописи цього тижня – сорі, якось не склалося. Наступного тижня все буде.
Костянтин Корсун

Голова Ради Громадської організації Українська група інформаційної безпеки, директор компанії з кібербезпеки Berezha Security.