Спеціальна інформаційно-психологічна операція «Євробачення-2022» пройшла успішно, з чим усіх нас вітаю

Спеціальна інформаційно-психологічна операція «Євробачення-2022» пройшла успішно, з чим усіх нас вітаю

Спеціальна інформаційно-психологічна операція «Євробачення-2022» пройшла успішно, з чим усіх нас вітаю.
Рівень її результативності просто колосальний: Європі знов надано привід дуже публічно і дуже голосно виказати підтримку Україні, причому не голосом політиків, а особистими євро-центами мільйонів пересічних європейців. Вкотре привернуто увагу до України та необхідності активно допомагати. Мільйони мешканців країн Європи та Австралії довідалися про існування слів «Маріуполь» та «Азовсталь», жахнулися та (мабуть?) побігли тиснути на свої уряди.
За Євробаченням завжди уважно спостерігають європейські політики, намагаючись вловити для себе приховані смисли, адже за настроями виборців потрібно слідкувати у демократичних (і не тільки) країнах.
У нашому випадку це були дуже голосно сформульовані та чіткі меседжи однозначної підтримки України, особливо тим політикам деяких країн, які досі вагаються між дрібними незручностіями для своїх країн та загибеллю тисяч українців.
Розуміючи важливість даної інформаційної спецоперації, супротивник вжив активних контр-заходів. Звісно, з тих, на які був здатен, не маючи прямого інформаційного впливу як учасник конкурсу.
А здатен він був на небагато: DDoS-атаки у ніч відкриття пісенного конкурсу, у ніч першого півфіналу (на якому виступала Україна), та під час самого фіналу Євробачення-2022.
Заодно атакували та на кілька годин припиняли роботу сайтів Міністерства оборони Італії, Сенату, Вищого Інституту Здоров’я та інших державних інституцій.
За даними італійської поліції, https://cutt.ly/RHl5vH5 у причетності до кібератак підозрюють про-росіянську хакерську групу Killnet та її відгалуження Legion.
Їхні атаки особливої шкоди пісенному конкурсу не нанесли, а тому вплинути на українську спецоперацію ворогу не вдалося. Хіба що трохи глюкав офіційний додаток конкурсу.
Але спільними зусиллями різних задіяних сил, інформаційно-психологічну спецоперацію «Євробачення-2022» вдалося довести до кінця та досягнути запланованих результатів.
Дехто тримається думки «поки ви там пісеньки співаєте, там люди гинуть», але я б радив утриматися від подібних тверджень. За значенням та результатами цей захід можна оцінити навіть вище “справи вагнерівців” (якби остання була вдалою).
Дякую усім організаторам та учасникам цієї блискучої спецоперації. Особливо тим з них, хто наважився на ризикований хід із закликами врятувати Маріуполь та Азовсталь. Хоча який то був ризик? Абсолютно неспівставний із ризиками оборонців Маріуполя та Азовсталі.
Слава Україні та її Героям. Ми обов’язково переможемо і у нашій визвольній війні також.
Костянтин Корсун

Голова Ради Громадської організації Українська група інформаційної безпеки, директор компанії з кібербезпеки Berezha Security.