Судді зривають маски, корупційний трикутник і вирок без змін — судовий репортаж з Тернополя (фото+відео)

Судді зривають маски, корупційний трикутник і вирок без змін — судовий репортаж з Тернополя (фото+відео)

Наша журналістська і правозахисна група прибула 14 квітня на засідання Тернопільського Апеляційного суду у справі Радіона Рязанова, кримінальне провадження №12017240000000153 за статтями 189 ч. 2, «вимагання», 186 ч. 2 «загроза грабунку», 357 ч. 3 «викрадення, привласнення, вимагання документів», 149 ч. 2 «торгівля людьми», ст.263 ч. 2 КК «незаконне поводження зі зброєю».

Склад суддівської колегії: голова – Галина Тиха, судді – Галина Коструба і Людмила Галія. Суд проходив в режимі відеоконференцій, підсудний Радіон Рязанов і прокурор Олег Крупельницький перебували он-лайн.

Джерело ІА УкрПресс Інфо

Перше, що кинулося в очі, це відкрите ігнорування елементарних норм і правил тих, хто сам карає за порушення закону. Як бачимо, в залі судових засідань, всі учасники процесу і вільні слухачі, включаючи поручителів, правозахисників і технічного забезпечення, включаючи 2-х суддів перебували в засобах індивідуального захисту (респіраторних масках), одна із суддів була навіть в захисних рукавичках.

Усі, крім «відважної» судді Галини Коструби, яка нехтувала безпекою оточуючих під час пандемії, вона сиділа з відкритим «забралом» і можливо заражала смертельним вірусом колег і учасників процесу. Хочу нагадати, що західний регіон – зона зараження, тільки на Тернопільщині вже захворіло на Covid-19 майже 300 осіб, померло 5.

У зв’язку з цим ми змушені будемо звертатися до відповідних органів з тим, щоб покарати суддю Кострубу. Слід зазначити, що серед суддів таке безцеремонне поводження трапляється частенько. Маю надію, що після профілактичних заходів в цій справі буде наведено порядок.

Що стосується судового процесу, про який ми писали в попередній публікації – Хмельницький трилер поліцейсько-прокурорських комбінаторів. Історія засудження невинного: розслідування ч1, – де йдеться про те, що за надуманим і сфабрикованим звинуваченням у в’язниці сидить зовсім невинна людина. Так ось, ми сподівалися, що колегія суддів, керуючись нормами гуманізму і захисту прав людини, зможе змінити запобіжний захід на більш м’який – такий, наприклад, як домашній арешт.

Про це блискуче сказав у своєму виступі адвокат Руслан Кравченко (на відео з 4-ої хвилини). Адвокат відзначив, що потерпіла Шеремета, зазначена у справі, невідомо де знаходиться, її не можуть знайти ні в Україні, ні в Польщі, куди вона поїхала ще до арешту Рязанова. З цієї причини головна підстава звинувачення в тому, що підсудний може чинити тиск на потерпілу повністю розвалюється.

Тетяна Шеремета

Захисник, відзначив також, що зараз в умовах пандеміі розглядається проект закону щодо випуску під домашній арешт засудженних або повне звільнення з-під варти, за прикладом інших країн. Про це також висловився і міністр юстиції Денис Малюська. Словом, Радіон Рязанов повністю відповідає даному критерію.

Далі адвокат повідомив, що Радіона Рязанова підтримують авторитетні і поважні люди. На суд прибули місцеві депутати, журналісти, громадські діячі висловити свою підтримку та надали письмові рекомендації, поручительства. Крім того, адвокат звертає увагу, що в підсудного маленький син – 4 роки, дружина-викладач, яка не в змозі нормально забезпечити елементарним харчуванням дітей і себе, а становище погіршилося ще більше через карантин. Також він зазначив, що Радіон Рязанов має безліч хронічних і гострих захворювань, переніс важку операцію в СІЗО, тож йому потрібне кваліфіковане лікування і тривала реабілітація.

А судді хто?
Незважаючи на доводи адвоката, голова колегії залишає вирок без змін, отже Радіон Рязанов залишається в Хмельницькому СІЗО. До слова сказати, він там знаходиться вже 2,6 року. Причому судді навіть не спромоглися вислухати доводи поручителів.

Тепер розберемося, що з себе представляють подібні «безжальні монстри» в мантіях. Виявляється, все тут не так все однозначно. З відкритих джерел нам стало відомо, що всі три судді мають дуже сумнівну репутацію.

Зриваємо маски, «героїв» треба знати в обличчя. У тихому вирі …
Виявляється суддя Галина Тиха 12 лютого цього року виправдала колишнього начальника Тернопільського лісгоспу, який був затриманий у п’яному стані за кермом. Дана інформація стала шоком для тернополян. Більш повну інформацію, знайдете тут: Тихе “кривосуддя”

Галина Тиха

Що вони собі насудили: суддя Апеляційного суду Тернопільської області Галіян Людмила

Людмила Галіян

Вміння купувати дороге майно задешево – навичка, володіти якою хотіло б чимало людей. Особливо ця риса цінувалася б серед бізнесменів. Однак чомусь найчастіше ми зустрічаємо це вміння серед держслужбовців, зокрема, суддів та прокурорів. Знайомтесь, суддя Апеляційного суду Тернопільської області – Людмила Галіян.

“Сирітський” домик судді Галіян

Традиційно цікавішою є ситуація з суддівським майном. Так, суддя Людмила Галіян володіє будинком площею 234 кв. м. у селищі Великі Гаї в передмісті Тернополя та квартирою площею 49 кв. м. у самому Тернополі.

Непрозорість статків

Згідно із деклараціями за 201320142015 та 2016 роки відсутні відомості про наявність у судді Галини Коструби чи її родини права власності чи права користування на нерухоме майно, у якому можна постійно проживати.

Законодавство зобов’язує декларувати об’єкти нерухомості, що належать судді та членам його сім’ї на праві приватної власності або знаходяться у них в оренді чи на іншому праві користування. Таким чином, суддя мав би задекларувати житло, у якому він проживає (користується) на будь-яких підставах.

А тепер давайте замислимося над тим, хто вершить нашими долями …