Третього вересня 2020 я відкривав своїм виступом «Країна невивчених уроків» чергову конференцію з практичної кібербезпеки NoNameCon

Третього вересня 2020 я відкривав своїм виступом «Країна невивчених уроків» чергову конференцію з практичної кібербезпеки NoNameCon

Третього вересня 2020 я відкривав своїм виступом «Країна невивчених уроків» чергову конференцію з практичної кібербезпеки NoNameCon.

https://cutt.ly/LfEenNV.

Наразі це є кібер-конференція №1 в Україні, на мою скромну думку.

Чому це так я детально розказував тут https://cutt.ly/BfWME6h і тут https://cutt.ly/HfWMUmT

Цей виступ не був першим для мене, але цього разу було дві ключові відмінності: по-перше, виступав англійською (хоча переважно для української аудиторії) і по-друге: конференція проводилася повністю онлайн.


Оскільки навіть в кібер-спільноті не усі колеги вільно володіють англійською, намагався говорити повільно, простими словами, відділяючи слова та речення. Але навіть не розуміючи англійську, суть виступу цілком зрозуміла зі слайдів.


Шо розказував?


Про те, що усі ми і так знаємо.


Що уроки російсько-української кібервійни 2014-20

17 залишилися не вивченими українською владою.


Що волонтери намагаються щось зробити, але не знаходять підтримки з боку держави.
Що влада замість підтримки фабрикує кримінальні справи проти активістів-патріотів.
Що на державні посади призначаються люди з нульовою кібер-компетенцією, зате з сумнівною репутацією.
Що гроші – як наші так і західні – витрачаються як попало і на шо попало. І це ніяк не допомагає посиленню кіберзахисту країни.


І, звісно, про «роль кібербезпеки трохи перебільшена», а як же ж.


Тобто усім відомі речі зібрав докупи та озвучив у певній логічній послідовності.


Я не вперше був удостоєний честі мати статус key speaker на українських кібер-конференціях. Але цього разу я був лише opening key speaker, відкриваючий ключовий спікер.


Головними зірками заходу були closing key speakers: Брюс Шнаєр та Енді Грінберг. Мені до них – як до неба, але опинитися в одній спікерській компанії з визнаними світовими зірками кібербезу – то вам не корупціонерів на посади призначати, тут треба дійсно чогось досягти у професійній кар’єрі.


Тому якщо хтось не побачив мій виступ і прямому ефері – ось маєте нагоду.
Наразі моє відео має навіть трохи більше переглядів, ніж інтерв’ю зі Брюсом Шнаєром (62/44), тому дякую усім, хто цікавиться моїми виступами.


Правда, дуже дякую.

На цьому пост нахабного само-вихваляння закінчую, бо маю ще багато про що розказати, не менш цікавого.
Скоро буде.

 

 

 

Костянтин Корсун

Голова Ради Громадської організації Українська група інформаційної безпеки, директор компанії з кібербезпеки Berezha Security.