У 2014 році українці пліч-о-пліч стали на захист нашої держави.

У 2014 році українці пліч-о-пліч стали на захист нашої держави.

У 2014 році українці пліч-о-пліч стали на захист нашої держави. Сьогодні прийшла черга держави захистити українців.

Мої коментарі для видання Сегодня:

Сегодня: Чи зможе країна пройти нинішні та прийдешні випробування в рамках чинного бюджету?

Ірина Верещук: Звичайно, бюджет, який ми ухвалили восени минулого року, мав зовсім інші завдання і був створений зовсім в інших реаліях. І, звичайно, він має бути переглянутий. Я, наприклад, як член Комітету з нацбезпеки і оборони працюю з питаннями, пов’язаними з армією. У нас війна, і, не дай Бог, епідемія пошириться на фронт. Тому нам потрібно заздалегідь потурбуватися і щодо захисту військовослужбовців, і щодо відповідного обладнання госпіталів. Займаюся військовими навчальними закладами, військовими медичними закладами, питаю, що потрібно, готую і передаю колегам з бюджетного комітету відповідні довідки та пропозиції за цими напрямами. Точно так працюють за іншими напрямами колеги. Постійно відбувається комунікація між депутатами і урядом.

Сегодня: Яких змін держбюджету варто чекати?

Ірина Верещук: Пенсії, соціальні виплати, субсидії повинні бути забезпечені. Другий ключовий момент – боротьба з епідемією коронавірусу. Тому що це те, що загрожує здоров’ю і, на жаль, життю наших громадян. У 2014 році українці пліч-о-пліч стали на захист нашої держави. Сьогодні прийшла черга держави захистити українців, чого б це не коштувало. І це не пафос, а реалії. Якщо ми, не дай Боже, допустимо масові смерті, тоді ні бюджету, нічого вже не потрібно буде. Люди очікують захисту.

Бюджет повинен серйозно захистити лікарів і медсестер, тому що це ті люди, які на передовій нашої боротьби з епідемією. Добре, якщо нам допоможе МВФ, добре, якщо допоможуть фінансово-промислові групи, які вже дуже сильно допомагають. Але держава повинна також максимально забезпечити соціальні гарантії медпрацівникам. Також, на мій погляд, ми повинні подумати і про Нацполіцію. Тому що на них в умовах карантину також покладається дуже серйозне завдання щодо підтримання громадського порядку.

Парламент готовий розглянути зміни, як тільки вони будуть підготовлені урядом. Ми знаходимося у постійній готовності. Нас попереджали і Президент, і спікер, і голова фракції, щоб протягом дня ми могли доїхати і проголосувати за зміни до бюджету.

? Повна версія статті за посиланням:
https://www.segodnya.ua/…/sekvestr-budet-parlament-gotov-pr…

Ірина Верещук

Віце-прем'єр-міністр України - Міністр з питань реінтеграції тимчасово окупованих територій України