У рамках робочого візиту народних депутатів України

У рамках робочого візиту народних депутатів України

У рамках робочого візиту народних депутатів України Сергій Тарута – Sergiy Taruta, Ірина Верещук, Рустема Умерова, а також радника Секретаря РНБО України Олексія Семенія до інституцій Європейського Союзу Представник України при ЄС Mykola Tochytskyi провів робочу зустріч з українською делегацією.

Під час зустрічі було обговорено актуальні питання розвитку діалогу Україна – Європейський Союз у контексті захисту територіальної цілісності України, зміцення санкційного режиму проти країни-агресора, шляхи адаптації українського законодавства до норм та практик ЄС, імплементації Угоди про асоціації, у тому числі щодо перспектив оновлення додатків до Угоди.

Окремий аспект стосувався залучення парламентського виміру Євросоюзу та України до забезпечення прав людини на тимчасово окупованих Росією територіях України та звільнення всіх політичних в’язнів.

У раках візиту делегації було проведено ряд двосторонніх зустрічей та Конференцію «Україна та європейська безпека – що попереду», яка дозволила визначити ефективні алгоритми боротьби з російською військовою агресією та деокупації українських територій.

 

 

 

Ірина Верещук

Віце-прем'єр-міністр України - Міністр з питань реінтеграції тимчасово окупованих територій України