Україна на порозі великого виклику — зупинимо Мордор, зупинимо капітуляцію, зупинимо Зеленського

Україна на порозі великого виклику — зупинимо Мордор, зупинимо капітуляцію, зупинимо Зеленського

Інформаційна війна, загрози Кадирова, блеф з заручниками в Луцьку, загострення на сході, битва за мову і указ про капітуляцію з 27 липня – чітко позначені цілі Кремля або військова підготовка?!

Події останнього часу чітко підводять до розуміння думаючих  людей, що в Україні, відбуваються якісь дивні процеси, які вочевидь ведуть до руйнівних і можливо незворотних процесів. Причому низка процесів відбувається якраз з початком літніх парламентських відпусток і фактичного старту виборчої компанії, адже це саме той період, коли країна може перебувати в найбільш уразливому стані.

Чутки про інтервенцію

Так як, всього багато, почну по порядку. Виходячи з істини про те, якщо політики про щось сурмлять, значить це комусь треба. Починаючи з травня місяця, а то і раніше в ЗМІ активно розбурхується тема про можливу військову інтервенцію з боку РФ в південні регіони України, нібито з метою наводнити в прямому сенсі Криму, причому це звучало з боку вищого військового керівництва нашої країни. Запитали і у Москви, тоді прес-секретар Путіна відхрестився і назвав подібні заяви безглуздими. Після і наші воєначальники засумнівалися в цьому.

Мовне вкидання

Через деякий час починають активно ворушити мовне питання в редакції Бужанського, однак завдяки масовим акціям і активної реакції суспільства вдалося загасити антиукраїнський проект закону. Разом з тим активні дискусії не згасають і до цього дня.

Как марионеточная клика Медведчука «ОПЗЖ» опускает «слуг» и готовит свержение Зеленского

Повномасштабний наступ на опозицію, активістів і патріотів

Паралельно в Україні з боку силових структур і судової системи повсюдно йде повномасштабний наступ на опозиційні сили і критиків чинної влади. Разом з тим йде потужне посилення медійного впливу з боку ОПЗЖ і кума Путіна Медведчука, який відкрито, веде обговорення з депутатами держдуми РФ долі України і Донбасу. Посилюється тиск з боку прокуратури та судової системи на Петра Порошенка.

Ще ближче до Коломойського- Медведчук задекларував частку в телеканалах «1+1» та «2+2»: «Схеми»

Вибори в США і пасивна Європа

Важливо відзначити, що головний союзник України в протистоянні Росії – США, в даний час активно веде підготовку до виборів президента запланованих на листопад місяць, перебуваючи при цьому в такому собі м’яко кажучи не зовсім активному стані. Виборча битва Трампа і Байдена розв’язують руки Путіну і дає йому карт-бланш на проведення різних маневрів, як в дипломатичному так і військовому плані. Посилюється медійне вплив Кремля практично на всі країни світу. Європа в даний час бореться сама з собою і з коронавірусів і їй зовсім не до України.

НБУ в нокауті

Важливий інструмент кредитно-грошової політики Нацбанк стає під удар політичної системи. Знімають з посади Голову Нацбанку Якова Смолія. який з трибуни Ради 3 липня пояснив, як на нього чинився політичний тиск у зв’язку зі звинуваченнями влади у видачі грошей. Зеленський вимагає емісії, і включити друкарський верстат на повну ходу. Замість Смолія призначають Кирила Шевченка етнічного росіянина главою НБУ, наслідки вельми туманні.

На найбільш прибуткове державне підприємство України Хмельницькобленерго тривають спроби рейдерської атаки

Загрози Кадирова і пробний камінь

Минулого тижня медійний простір і соціальні мережі сколихнула заява «ланцюгового пса» Путіна Рамзана Кадирова про нібито необхідність вибачитися перед ним президента Зеленського за дворічні образи і жарти «кварталу». Ця новина облетіла всі провідні інформагентства не тільки України, а й усього світу. Після двох днів затишшя ОП відповів невиразним месенджем. Цей тривожний дзвінок з боку Кадирова свідчить про плани Путіна щодо посилення тиску на Володимира Зеленського. Пробний камінь і перевірка на слабинку. Безумовно Зеленський слабкий, як в політичному так і моральному сенсі. Психологічна обробка призводить до подальших наслідків і активних дій нашого ворога.

Луцький терорист і потішна спецоперація, зовсім не жарт. Хто мінує Україну?

У понеділок всі ми стали свідками 12-годинної епопеї, АТО в Луцьку і благополучного звільнення дюжини заручників. Особливо не буду вдаватися в подробиці, вони прекрасно відомі. Питання, хто готував ескалацію по всій Україні? Київ, Харків, Одеса та ряд інших міст виявилися заміновані, правда тільки по телефону, проте до цього в Києві було два реальних вибуху на Шулявці і Мінськом, де одна людина постраждала. Після всіх цих подій в західних регіонах України посилюється поліцейський і військовий контроль над територіями.

Ослаблення СБУ і військових структур, поліцію підсилюють

Ключові силові структури країни-Служба Безпеки України, розвідка і військові відомства стоять на порозі повного системного розвалу. З’являються прецеденти арешту власних співробітників за участь в ліквідації бойовиків. СБУ затримала колишнього силовика, якого бойовики звинуватили у вбивстві Захарченка Скорочується виробництво боєприпасів і військової техніки, послаблюються позиції наших військових на сході. Практично кожен день ми втрачаємо своїх захисників.

Український флот в Азовському морі в блокаді. Російські окупанти не пропускають частину українських кораблів через Керченську протоку. Про це сказав заступник секретаря РНБО Сергій Кривонос.  – Є загроза, є намагання велике Російської Федерації зробити Азовське море практично внутрішнім російським. І та кількість торпедних та ракетних катерів, які вони завели в акваторію безпосередньо Азовського моря, вона достатньо серйозна – з урахуванням, що у нас там не так і багато нашої техніки.

Луцкое фиаско СБУ, смешного мало — причины и следствия: источник

Капітуляція з 27-го?

Остання крапля в чашу терпіння, мабуть для всіх нас, українців, принесла вечірня заява адміністрації президента про рішення тристоронньої робочої групи в Мінську про повне припинення вогню на сході України. Де наших військових фактично повністю роззброюють і віддають на поталу бандитам. Текст нижче. Резюмуючи вищесказане, хочу зазначити, що Кремлем опрацьовано великий стратегічний план по анексії всієї України. Інструменти як бачимо багатогранні – політичний тиск, дипломатичні інтриги, грошовий підкуп колабораціоністів і агентів впливу, розвал економіки на прикладі рейдерських захоплень підприємств, в тому числі стратегічних.

Прокачування мас-медіа та соціальних мереж, в тому числі  фінансово, ослаблення ключових силових структур. Пропагандистсько-психологічні удари, розгойдування ситуацій. Тепер зрозуміло, чому посилили поліцейський контроль над західним регіоном України. Все це підводить нас до розуміння, що Україну підштовхують до дуже серйозних викликів, до яких кожен з нас повинен бути готовий і озброєний, не тільки словом, а й ділом і це теж вже не жарти. Наше завдання стати пліч-о-пліч і дати жорстку відсіч Мордору, це ми вміємо. Слава Україні!

Сьогодні, 22 липня 2020 року, відбулося чергове засідання Тристоронньої контактної групи (Україна, Росія, ОБСЄ) у форматі відеоконференції.

Згідно з ухваленим рішенням, з 00:01 27 липня 2020 року має дотримуватися режим повного та всеосяжного припинення вогню.

Прорив у роботі ТКГ в цьому напрямку є результатом ефективної роботи української делегації за підтримки наших міжнародних партнерів у Берліні й Парижі, а також роботи політичних радників і глав МЗС країн – учасниць Нормандського формату.

Сьогодні на засіданні ТКГ сторони за посередництва ОБСЄ домовилися про застосування заходів з посилення режиму припинення вогню до повного врегулювання міжнародного збройного конфлікту на території українського Донбасу.

Відповідні заходи погоджені на ТКГ Україною та Росією й підтримані ОБСЄ.

Режим дотримання повного та всеосяжного припинення вогню у разі, якщо він буде дотриманий іншою стороною, є базовою передумовою реалізації Мінських домовленостей і відкриває шлях до виконання інших положень цих домовленостей.

Україна вкотре підтвердила повну готовність до дотримання досягнутих на грудневому саміті в Парижі домовленостей на рівні лідерів країн – учасниць Нормандського формату та прихильність до виконання Мінських угод.

СММ ОБСЄ сприятиме та підтримуватиме виконання цих заходів.

У межах політичної групи було наголошено, що повне та всеосяжне припинення вогню є базовою передумовою для політичного врегулювання. Адже вибори на тимчасово окупованих територіях України можливі виключно за таких умов:

⁃           після всеосяжної деескалації;

⁃           після виведення іноземних військових підрозділів і техніки, роззброєння незаконних збройних формувань;

⁃           відновлення контролю з боку уряду України над українсько-російським кордоном;

⁃           вибори мають відбуватися виключно згідно із законодавством України;

⁃           вибори мають відбуватися з дотриманням Копенгагенських стандартів ОБСЄ.

У межах гуманітарної групи українська сторона, як і було домовлено, передала списки осіб на взаємне звільнення та очікує на те саме від іншої сторони.

Олексій Воронцов