В рамках захисту свого акаунту від набігів ворожих ботів та Фб-цезури

В рамках захисту свого акаунту від набігів ворожих ботів та Фб-цезури

В рамках захисту свого акаунту від набігів ворожих ботів та Фб-цезури, хочу поділитися захопливою статтею, яка не має прямого стосунку до кібербезпеки.
Вона про реалізацію «плана Маршала» для повоєнної Німеччини та його головного виконавця Людвіга Ерхарда: https://cutt.ly/WHwmUQE
Цитувати хочеться кожне друге речення цієї немаленької статті, тому буду стриманим. «Держава і місцеві органи влади не шикували та обходилися мінімальними бюджетами, чисельність держапарату була значно скорочена»
«Основою ринку став дрібний і середній бізнес»
«Загальні витрати на науку та конструкторські розробки зросли чи не у п’ять разів.»
У 1945 році стан економіки Німеччини, яка програла війну був просто жахливий. Переможці вивезли з неї все більш-менш цінне. Колосальний приплив біженців, яких депортували країни-переможці. Інфляція 600%. «Їжі забагато, щоби померти, але занадто мало, щоби вижити».
Але.
Усього за рік від початку реформ «продуктивність праці зросла на 28%».
«…Німеччині було потрібно приблизно 12 років, щоби пройти шлях від повної розрухи до лідерства у світовій економіці.»
Там ще безліч цікавого цікаво про грошову реформу, вступ до НАТО (1955 рік, за 10 років після воєнного розгрому!), повернення до політичного життя Заходу, про Конрада Аденауера і Людвіга Ерхарда.
До чого це все.
Після військової перемоги над окупантом для нас важливим буде не стільки сам «новий план Маршала”, скільки лідери-професіонали зі сталевими b@lls, які будуть цей план впроваджувати. Попри численний тиск олігархату, корупціонерів, контрабандистів, випадкових людей у владі та тисяч інших паразитів поточної економіки України. І при цьому важливо не скотитися у тоталітаризм або ж у примітивізацію, балансуючи між принципами ринкової свободи та державним регулюванням, економічної незалежністю та вимогами донорів, та ще між десятками серйозних проблем, паралельно та одночасно реформуючи усі без виключення галузі соціального та політичного життя.
Де тут про кібербезпеку? Та нічого.
Просто хочу нагадати, що цю галузь (якої навіть теоретично не існувало 74 рокі тому) – також треба буде докорінно реформувати після нашої перемоги. Разом з економікою, судовою та правоохоронною системою, фіскальною політикою, умовами ведення бізнесу та іншими важливими аспектами. Реформувати якусь одну окрему галузь – не тільки шкідливо у середнє- та довгостроковій перспективі, але й банально не вийде, навіть на короткій дистанції. Утопія.
Війна колись скінчиться і ми переможемо, це без сумнівів. Але планувати наше майбутнє процвітання треба зараз. І для початку можна вивчити досвід реалізації першого (і поки єдиного) плану держсекретаря США Джорджа К. Маршалла.
P.S.: І ще рекомендую до читання ґрунтовний аналіз DOU про поточне життя-буття Дія-сіті: https://cutt.ly/uHoOJCh
P.P.S.: Дякую Татьяна Веселова за лінк на рекомендації щодо захисту ФБ-акаунту.
Костянтин Корсун

Голова Ради Громадської організації Українська група інформаційної безпеки, директор компанії з кібербезпеки Berezha Security.