В Україні та Польщі з квітня розпочнеться широка кампанія “Партнерство і працевлаштування”
http://www.polradio.pl/3141bf5e-6179-4258-8c5e-79c54d9c5ee2.file

В Україні та Польщі з квітня розпочнеться широка кампанія “Партнерство і працевлаштування”

В Україні та Польщі з квітня розпочнеться широка кампанія “Партнерство і працевлаштування”, яка матиме на меті популяризувати легальне і без порушень законодавства працевлаштування українців в Республіці Польща.


Про це в коментарі власному кореспондентові Укрінформу розповів голова Польсько-української господарчої палати, екс-міністр економіки Польщі Яцек Пєхота.
“Кампанією ми хочемо протидіяти патологіям під час рекрутації працівників в Україні, а з іншого боку в Польщі боротися з випадками, коли посередники не дотримуються умов працевлаштування у питаннях грошової винагороди, соціального забезпечення, вже не кажучи про випадки нелегального працевлаштування”,- зазначив Пєхота.


За його словами, головним партнером Польсько-української господарчої палати щодо цієї кампанії в Україні буде Всеукраїнська асоціація компаній з міжнародного працевлаштування. Пєхота зазначив, що до неї залучатимуться й державні органи, зокрема Державна інспекція праці Польщі.
“Зараз ми збираємо партнерів для цієї кампанії — організації, фірми, людей доброї волі, які хочуть, аби працевлаштування українців за кордоном відбувалося прозоро, чітко, у відповідності до закону по обидва боки кордону”,- констатував голова Польсько-української господарчої палати.
Пєхота повідомив, що робоча назва кампанії “Партнерство і працевлаштування”, де партнерство означає польсько-українську співпрацю, а працевлаштування — легальність дій.


Він зауважив, що кампанія не обмежуватиметься у часі, і проводитиметься тривалий час у формі семінарів, круглих столів, конференцій, під час яких усі зможуть викласти свою думку щодо покращення ситуації у контексті боротьби з порушеннями при працевлаштуванні.


Офіційно кампанію започаткують під час балтійського бізнес форуму (Baltic Bisiness Forum) у місті Свіноуйсцє 18-20 квітня.

Василь Воскобойник

Президент всеукраїнської асоціації компаній з міжнародного працевлаштування