Варшава ОБСЄ

Варшава ОБСЄ

1 година мало чи багато для заходу, на якому необхідно розповісти про результати системної роботи Кримськотатарського Ресурсного Центру з документування злочинів рф в окупованому Криму майже за 11 років окупації, політв’язнів, що перебувають у місцях несвободи, порушень міжнародного, українського та російського законодавства окупантами на півострові?
4.10. 2024 КРЦ разом із рідними політв’язнів Криму провели сайд івент «Верховенство права та окупований Крим: незаконні судилища як інструмент переслідування» в рамках Варшавської конференції ОБСЄ з людського виміру, на якому поінформували місії держав в ОБСЄ та міжнародні організації про політв’язнів Криму, незаконні судилища, етапування, умови утримання в’язнів у місцях несвободи, тортури та порушення колективних прав корінного кримськотатарського народу окупантами в Криму.
Кожна з родичок розповіла про репресії щодо своєї рідної людини та звернулася до представників місій різних країн в ОБСЄ і міжнародних організацій посприяти у здійсненні тиску на рф – країну-терористку для звільнення всіх, хто став заручником за роки окупації в Криму.
За майже 11 років окупації було звільнено і повернено в Україну 10 кримських політв’язнів у рамках обмінів, що відбулися.
Ці обміни були результатом величезної роботи органів державної влади України, дипломатичних відомств, Меджлісу кримськотатарського народу, громадських організацій, правозахисників, активістів і звичайно рідних політичних в’язнів.
Докладаємо максимум зусиль аби наша спільна адвокаційна работа по звільненню усіх заручників Кремля, які досі перебувають у місцях несвободи рф дала свої результати і кожен із політвязнів повернулся до дому і своїх рідних.
Працюємо далі щоб це сталося якнайшвидше.

Ескендер Барієв

Голова Правління Кримськотатарського Ресурсного Центру, член Меджлісу кримськотатарського народу.