Все, що потрібно знати про прожект “Дія Сіті” – на двох слайдах

Все, що потрібно знати про прожект “Дія Сіті” – на двох слайдах

Все, що потрібно знати про прожект “Дія Сіті” – на двох слайдах.

Звісно, буратіни з мініцифри, досі які вірять у існування поля чудес, не розглядають індустрію кібербезпеки як невід’ємну частину ІТ-ринку. Ну ладно, якось переживемо.
Але ж ось що говорять ті самі ІТ-компанії, які ініціювали створення ДІя Сіті.
Якщо лаконізувати зміст виступів на закритому івенті Львівського ІТ-кластеру, то ІТ-бізнесу вже не подобається як мініцифра хоче реалізувати цю ідею.
Якщо детальніше, то ІТ-бізнес вважає, що мініцифра:
А/ ігнорує зауваження ІТ-бізнесу;
Б/ мініцифра бреше;
В/ мініцифра хоче знищити ФОПів як явище;
Г/ мініцифра планує заганяти компанії у Дія-Сіті жорсткими копняками, аж ніяк не добровільно;
Ґ/ мініцифра намагається надурити про “незмінність правил на 15 років”;
Д/ мініцифра бреше про ІТ-освіту;
Е/ ідея “англійського права” була відпочатку утопією;
І при всьому цьому ІТ-компанії продовжують підтримувати і саму ідею Дія-Сіті, і мініцифру з усіма її навіженими невігласами.
Але здається, що проект «на підтримку українського ІТ-бізнесу» зрештою перетворюється на проект «пригноблення українського ІТ-бізнесу», адже принцип мислення українською влади залишається незмінним: «Щоб корова менше їла і давала більше молока – її треба менше кормити і більше доїти».
І куди ж без старих добрих розпилів.
Саша Янукович разом з татком теж потужно просував тему «технопарків» ще у 2003-2004 роках. Чим все зрештою закінчилося – усім відомо.
Чому все закінчиться якось інакше тепер?
До влади прийшли розумніші люди? Хха.
У них значно більше совісті? Подивіться лише на Вискуба, який бреше як дише.
У країні влада більше дослухається думки професійної спільноти? Не знаю як в «чистому ІТ», але в індустрії кібербезпеки клали вони свої Дії на думку професіоналів.
А значить, крім чиновницького розпилу від проекту Дія-Сіті чекати чогось позитивного -позбавлено сенсу. Чого лише варта абсолютно ламерська ідея впровадження англійського права для окремої галузі економіки України.
Від часу, коли я критикував перші ітерації Дія-Сіті https://bit.ly/3twCgX6 , у задумах «дієвих» багато що змінилося, але схоже на те, що проект знаходиться на стадії агонії і навіть якщо “слуги” пропхнуть його напівмертвим через Раду – працювати цей гібрид бульдога з носорогом навряд чи буде.
Костянтин Корсун

Голова Ради Громадської організації Українська група інформаційної безпеки, директор компанії з кібербезпеки Berezha Security.