WHATCH OUT! -  Нові російські ідеї «для себя и мира» від С.Караганова
https://globalaffairs.ru/articles/novye-idei-dlya-sebya-i-mira/

WHATCH OUT! –  Нові російські ідеї «для себя и мира» від С.Караганова

Автор матеріалу,  посилання на який я розмістив в кінці цього допису, Сергій Караганов, відомий російський вчений-міжнародник, почесний голова громадської Ради по зовнішній і оборонній політиці РФ.

Пан Караганов, як  на мене, класичний російський імперець,  безсумнівний ворог ідеї європейської української України, та й взагалі Україна для нього класична “failed state”. Але, якщо бути об’єктивним – він відомий і для багатьох авторитетний міжнародний  інтелектуал, і, як сам, так і до речі члени його команди, колеги, вихованці активно впливає на  інтелектуальне/ідеологічне формування та обґрунтування «російської геополітики», практичні наслідки якої, подобається це комусь чи ні, нажаль безпосередньо стосуються щоденного життя українців, а в родини багатьох ввійшли трагедіями, горем і стражданнями.

Особисто я категоричний противник недооцінювання ворогів/опонентів і завжди вважав що, як і страху та проблемам, їм треба дивитись в очі (не плутати з нав’язливим бажанням нашого державного керівництва побачити бажання до миру в очах російського керманича), їх треба знати, пізнавати і розуміти мотивацію і глибинні мотиви їх діяльності.

Дилетантизм або Інтелектуальна самовпевненість/ізоляція/провінційність/хуторянство/меншовартість (про свідоме чи не свідоме підігрівання чужим ідеологічним задумам та планам я взагалі мовчу) шлях до погибелі,  як в переносному так і прямому розумінні цього слова. Саме з врахуванням вищевказаного я і хочу  звернути увагу всіх хто ще цікавиться, не захворів вірусом «акваріумної рибки» на статтю Сергія Караганова з амбіційною назвою «Новые идеи для себя и мира» опубліковану в остатньому березневому номері журналу «Россия в глобальной политике» (№2,2020 р.).

За публікаціями цього журналу/порталу, приймаючи до уваги  моє не професійне хоббі і інтерес  до геополітики, який ніяк безпосередньо не пов’язаний з моєю професією і бізнесом, я вже багато років слідкую у вільний від профільної діяльності час :))).  

Дана стаття, як на мене, формує читачу уяву про певні актуальні і базові ідеологічні оцінки, плани і задуми еліт РФ.

Сам матеріал я не коментую, це справа кожного читача. Багатьом він не сподобається. Є  в ньому зокрема речі, які особисто для мене звучать не адекватно, щоб не сказати цинічно – брехливо. Але є оцінки і аргументи з якими важко сперечатись. І це турбує ….

https://globalaffairs.ru/articles/novye-idei-dlya-sebya-i-mira/

Олег ДУБІШ

Олег Дубіш

Голова Правління БО «Благодійний фонд Польсько-Українського партнерства», Голова Ради Польсько-Української Господарчої Палати