XVI Українсько-Польська зустріч в Яремче

XVI Українсько-Польська зустріч в Яремче

XVI Українсько-Польська зустріч в Яремче на тему: «Українсько-Польське стратегічне партнерство під час війни та перспективи міждержавного діалогу».
Якщо коротко – це цікаві презентації, виступи, дискусії. Плідні розмови, обмін думками та позиціями, додаткові знання. Зустрічі зі старими друзями та нові знайомства з дієвими людьми, які працюють у сфері українсько-польських стосунків. Усі проблемні питання найкраще і найконструктивніше обговорюються в фаховій і дружній атмосфері, якій притаманне бажання не лише довести власну точку зору, а й із розумінням вислухати співбесідника.
Повторю лише те, що писав ще 8 вересня: “є очевидним, що Україні та Польщі насправді потрібно системно застосувати стратегічне мислення і напрацювати чіткі цілі, пріоритети та підходи до двосторонніх відносин – все що вкладається у бачення необхідного для обох держав стратегічного союзу, який би відповідав інтересам обох народів та зміцнив безпеку і силу наших держав.
Такий підхід забезпечив би безперервний і конструктивний двосторонній діалог, без потреби накладання мораторіїв або звернень до міжнародних інституцій для розв’язання суперечностей, які природньо виникатимуть у відносинах двох сусідніх незалежних держав”.
Анатолій Курносов

Експерт Центру політичних студій «Доктрина» у сфері українсько-польських відносин та проблем безпеки. Аналітик, публіцист, блогер. Учасник експертних досліджень і круглих столів з протидії гібридній агресії РФ