«Я тікати не буду, вбивайте мене тут» - Асан Ахтемов

«Я тікати не буду, вбивайте мене тут» – Асан Ахтемов

У п’ятницю, 3 вересня, окупанти провели обшук в будинку кримського татарина Асана Ахтемова.

Про те як проходило затримання і які тортури застосовували щодо чоловіка розповів сам політв’язень у своєму листі. Про це повідомляють «Ґрати».

«Завели в кімнату, посадили на стілець обличчям до спинки стільця, ноги прив’язали до ніжок стільця скотчем, руки теж прив’язали скотчем до спинки. Коли мене вели, з боку цих людей щодо мене постійно надходили погрози, що мені підкинуть зброю і наркотики, говорили що моя дружина красива і натякали про те, що теж можуть заподіяти їй шкоду», – розповів Асан.

Політв’язень додав, що після того, як його посадили на стілець і зв’язали, на його вуха повісили оголені дроти, після чого він відчув сильний удар струмом. За часом це тривало секунд десять. І так близько шести-семи разів.

«Після чого розряди струму пускали потроху і одночасно зі мною розмовляли. Коли пускали струм, мене постійно смикало. Після цього я погодився з усім, що мені ці люди говорили. А говорили мені вони про те, що я підірвав газову трубу в Перевальному, що мій брат Азіз Ахтемов все вже розповів, що їм все відомо, як ми це зробили, на якій машині і інші деталі. Погрожували мені тим, що я більше не вийду з цього місця», – додав він.

Після цього, Асана посадили в машину і кудись повезли. Його витягли з машини і сказали: «Давай біжи і пам’ятай, що я добре стріляю». Асан лише відповів, що «я тікати не буду, вбивайте мене тут».

«Після цього посадили в машину і кудись повезли. Мене привезли в будівлю ФСБ на бульварі Франка, 13 в Сімферополі, де мене допитували слідчі, і я підписував багато документів. При цьому я дуже погано почувався, бо все тіло боліло, я задихався. У будівлі ФСБ мені включали камеру, і я говорив все, що їм потрібно», – пояснив він.

Ескендер Барієв

Голова Правління Кримськотатарського Ресурсного Центру, член Меджлісу кримськотатарського народу.