Я вам поржати приніс, товариство. Карантиновірус колись закінчиться, але ніколи не закінчаться смішні кібер-чиновники

Я вам поржати приніс, товариство. Карантиновірус колись закінчиться, але ніколи не закінчаться смішні кібер-чиновники

Я вам поржати приніс, товариство. Карантиновірус колись закінчиться, але ніколи не закінчаться смішні кібер-чиновники.

У Міністерстві Кривих Дзеркал зі штатом 250 зелено-голів, кібербезпекою займається аж п’ятеро людей. З яких три – начальники. А їхні зарплати, напевно, відображають рівень їх компетентності.

Нагадаю, що 5 листопада 2019 року така собі заступниця міністра Радчинська пафосно заявила: “…нагадаємо, що від вересня цього року Мінцифра відповідає за кібербезпеку, криптографічний та технічний захист інформації” (див. скрін під дописом).

Іншими словами, стратегії та концепції надзвичайно складної та максимально специфічної високотехнологічної галузі у масштабах величезної країни створюють (або роблять вигляд, що вірогідніше) п’ятеро калік на зарплату 10 тисяч гривень, з 9.00 до 18.00.

Це пояснює численні факапи та удари в штангу: ігнорування питань про безпеку поліцейського додатку Дія та порталу дія.гов.ua, бардак в державних електронних реєстрах, нехтування вимогами законодавства та захистом персональних даних, численні профанські заяви, прихована корупція у стосунках з IT-компаніями – чиновники просто не знають про що йдеться і не знають законодавства.

І який недоумок взагалі вигадав таку назву: Директорат розвитку кібербезпеки? Кібербезпека – це або стан, або процес. Процес теоретично можна розвивати, але спочатку його слід запустити. Наразі ж мамкіни жижиталізатори з таким самим успіхом можуть розвивати процес сходу сонця.

Я у жодному разі не закликаю збільшити кількість схиблених дилетантів у секті свідків жижиталізації, тим більше збільшити їм платню – божезбав, no way. Сам факт існування цього надуманого міністерства розриває на шмаття моє почуття справедливості. Театр абсурду, от правда. Дорослі люди на повному серйозі займають концентрованою хньою.

Вплинути на факт існування цієї несмішної пародії на здоровий глузд я не маю можливості, але не можу утриматися від задоволення посміятися над зеленоголовими.

Дані та натхнення взяв тут: https://tinyurl.com/qnqadyr
Хто вважає мене ненависником міні-цифри – почитайте цю статтю і подивіться як виглядає справжня ненависть.

 

 

Костянтин Корсун

Голова Ради Громадської організації Українська група інформаційної безпеки, директор компанії з кібербезпеки Berezha Security.