Як і обіцяла - про конгрес IPSA.

Як і обіцяла – про конгрес IPSA.

Як і обіцяла – про конгрес. Особливо приємно, що Україна цього разу вперше представлена офіційно – тобто представник бере участь у виборах керівних органів, заслуховує звіти, може балотуватися сам і т.д. Хоча в особистій якості зустріла тут ще двох українців.
Бути колективним членом IPSA може бути тільки одна асоціація від країни. Асоціація політичних наук України до IPSA приєдналася у 2008 р. Тоді її очолював нині покійний Ю. Левенець, зараз О. Рафальський.
Всесвітні конгреси політологів проводяться Міжнародною асоціацією політичної науки (IPSA) кожні два роки. Зазвичай на конгресах буває 2-2,5 тисячі учасників. Щоб уявити масштаби – одночасно під час конгресу відбувається 30-35 панелей, де виступає 4-5 учасників. І таких сесії зазвичай 4 в день – з 9 ранку і до 19.30 вечора. Кожен для виступу має 15-20 хв, решта часу відводиться на дискусію. Часом вони бувають гострі, вважається, що не цікавитися і не задавати питання – елементарна неввічливість і неповага. Виступи, як правило, дуже змістовні з обов’язковою презентацією і халтури не буває. Зали, де проходять панельні засідання, зазвичай заповнені.
Крім цього щодня проводиться велика установча сесія протягом 2 годин, на якій десь по 30 хв виступають метри політичної науки. При цьому усі виступи ретельно готуються, супроводжуються презентацією – бла-була якось і не зустрічала. Мабуть для профі це верх амбіцій – бути таким спікером 🙂 А ввечері бувають такі ось танці))

Опубліковано Galyna Zelenko Неділя, 22 липня 2018 р.

 

 

 

 

 

 

Галина Зеленько

Головний науковий співробітник Інституту політичних і етнонаціональних досліджень ім. І.Кураса НАН України, доктор політичних наук, професор, член Міжнародної асоціації політичної науки (IPSA).