У Раду внесений законопроект якій дозволяє блокувати сайти і зачищати інформпростір одним кліком, готуємося масово обходити блокування через VPN та інші шляхи

У Раду внесений законопроект якій дозволяє блокувати сайти і зачищати інформпростір одним кліком, готуємося масово обходити блокування через VPN та інші шляхи

У Верховній Раді зареєстрували законопроєкт № 2693 “Про медіа”. Ініціаторами законопроєкту виступили народні депутати Олександр Ткаченко, Микита Потураєв, Євгенія Кравчук, Ірина Констанкевич, Олександр Кабанов, Андрій Боблях, Єлізавета Богуцька, Тетяна Рябуха, Павло Сушко, Дмитро Нальотов, Тетяна Циба. Майже всі вони – з фракції “Слуга народу”. Лише Ірина Констанкевич є представником депутатської групи “За майбутнє”.

Як і чому Зе-влада має намір душити свободу слова? — інформація для роздумів

Нова влада виявилася набагато токсичніше і цинічніше попередніх разом узятих режимів. У сухому залишку це «вовча зграя» спрямована на віджимання ресурсів, – грошових, людських (включаючи промивання мізків і масову псіхоманіпуляцію).

Судді які з прокурорами служать злочинцям і владі та блокують свободу слова, стають і самі злочинцями

Закон про землю дозволяє загнати Україну в умови наближені до кріпосницького ладу. І в цьому основним інструментом є підконтрольні ЗМІ та підготовлене медійне поле в соціальних мережах, де бото-ферми стають до строю проти народу, нарівні з поліцією і Нацгвардією.

Дегрик і Шевцов заблокували сайти руками прокурора Козуба і судді Вовка щоб викрити себе — подробиці резонансної справи

При цьому онлайн-видання як найбільш маневрені інструменти швидкого реагування з критикою влади стають кісткою в горлі. Тому найпростіший спосіб це залякати і закрити рота (заблокувати) неугодні ресурси. Все дуже просто, якась сторона подає в суд на якусь критичну публікацію, а суд в свою чергу блокує через провайдерів доступ не тільки до статті, а й до всього сайту, можливо до ряду видань.

Зеленський доручив написати законопроект про роботу медіа, незважаючи на критику цієї ідеї журналістами

Пробна обкатка подібної процедури вже пройшла проти нашого сайту УкрПрес Інфо та 16 інших ще з липня місяця, тепер прийшов час до масових блокувань, благо є прості інструменти дозволяють легко обходити подібну блокування, про це нижче. А ось, що пише один з авторів цього Варваровського Закону, «Слуга народу» Ткаченко, верх цинізму, та й годі…

Справа в тому, що небезпека всього цього полягає в тому, що подібні ініціативи занурюють нас в епоху тоталітаризму і диктаторських режимів, а по-друге вина на цьому лежить на всієї журналістський спільноті, яка промовчала, зробила вигляд, що не помітила і в результаті не було якісного резонансу необхідного в подібних ситуаціях, нагадаю слова Ернеста Хемінгуея – “Не питай по кому дзвонить колокол, він дзвонить по тобі” … Тепер чекайте коли заблокують ваш сайт, оштрафуємо або навіть посадять всі лиха робляться з мовчазної згоди …

Як поліція фальсифікує справи та рішення суду для здійснення тиску на вільні та незалежні ЗМІ — звернення 

Власник Ukrpress.info подав апеляцію на рішення суду щодо блокування сайта видання

Олексій Воронцов

Як обійти блокування сайтів

ОПГ Оперативно про головне

Тепер ми розповімо як отримати доступ до заблокованих веб-сайтів наприклад http://www.ukrpress.info, https://enigma.ua/ і іншим. Надійні та дієві способи для обходу блокування заборонених ресурсів.

Как обойти блокировку сайтов
Власник Ukrpress.info подав апеляцію на рішення суду щодо блокування сайта видання 
Організатори: ГО «Інтерньюз-Україна» спільно з Інститутом розвитку релігійної преси (ІРРП).

Учасники: Віталій Мороз – керівник програм нових медіа ГО «Інтерньюз-Україна»; Людмила Панкратова – юристка ІРРП; Віта Володовська – юристка Лабораторії цифрової безпеки; Олексій Воронцов – власник сайту UkrPress.info; представники IT-галузі, громадянського суспільства та державних інституцій.

Спочатку передбачалося, що Інтернет – це глобальна мережа, яка з’єднує весь світ. Однак, в дійсності багато веб-ресурсів можуть бути заблоковані в окремих регіонах згідно із законодавчими ініціативами. Як вчинити, якщо вам все ж необхідно отримати доступ до заблокованого сайту? Ми зібрали кілька надійних і дієвих способів для обходу блокування заборонених ресурсів.

Як відкрити заблокований сайт на телефоні?

1. Веб-браузер Opera

Как настроить VPN подключение Opera

Завантажити Opera Browser

Браузер Opera пропонує функцію вбудованого VPN з необмеженим трафіком. Підключення VPN працює тільки в браузері, але з’єднання завжди стабільно і демонструє високу швидкість. VPN в Opera можна використовувати абсолютно безкоштовно і без будь-яких обмежень.
За замовчуванням VPN-сервіс в Opera відключений. Для того, щоб активувати службу, виконайте наступні кроки:

– Відкрийте сторінку налаштувань – скопіюйте opera: //settings/ і вставте в адресному рядку браузера, натиснувши Ввод (Enter)
– Перейдіть в розділ Додатково Безпека в лівому навігаційному меню
– Прокрутіть до секції VPN
– Переведіть в активне положення перемикач Увімкнути VPN

Opera підтримує різні локації в Європі, Америці та Азії. Ви можете використовувати опцію “Оптимальне місце розташування” для вибору оптимального за швидкодією сервера.

2. Сторонні розширення для браузерів

Сторонние расширения для браузеров
Якщо ви використовуєте інший браузер, то найпростішим способом для обходу блокування стане використання браузерного розширення. Подібні розширення також зашифровує весь браузерні трафік в рамках поточної сесії і не покриває всю систему, а працює тільки з браузером. Наведемо список найпопулярніших безкоштовних розширень.

Browsec VPN – розширення для браузерів Chrome, Firefox, Opera, яке зашифровує ваш інтернет трафік, приховує ваш IP-адресу і дозволяє розблокувати заборонені сайти.

Hotspot Shield Free VPN Proxy  розширення для браузерів Chrome і Firefox, яке дозволяє організувати доступ до заблокованих сайтів і отримати додатковий рівень безпеки і конфіденційності в мережі.

ZenMate VPN – розширення для браузерів Firefox, Google Chrome і Opera – простий спосіб забезпечити безпечний веб-серфінг. Розширення шифрує трафік браузера, захищає Wi-Fi з’єднання, знімає регіональні обмеження і забезпечує захист приватного життя в Інтернеті.

Yandex Access – дозволяє розблокувати доступ до сайтів Яндекса, Вконтакте і Однокласники без втрати швидкості Інтернету. Підтримує Google Chrome, яндекс.браузер і інші Chromium-браузери.

Экономия трафика (Data Saver) – розширення для веб-браузера Google Chrome, яке скорочує трафік, одержуваний при завантаженні сторінок, за допомогою серверів Google.

3. VPN-сервіси

VPN-сервисы

Сервіси VPN дозволяють створювати захищений зашифрований канал зв’язку і підміняти своє віртуальне місце розташування. Таким способом ви можете отримати доступ до забороненого сайту, просто вибравши сервер в тій країні, в якій доступ до ресурсу дозволений. Існують безкоштовні і платні VPN-сервіси. Зазвичай безкоштовні сервіси мають обмеження по швидкості підключення або за обсягом трафіку.

Зазвичай VPN служби мають мінімалістичний інтерфейс, який дозволяє підключатися до VPN і вибирати місце розташування сервера. Після установки VPN з’єднання, весь мережевий трафік буде проходити по захищеному каналу. VPN можна використовувати тільки, коли потрібно отримати доступ до заблокованого сайту або залишити активним весь час, щоб підвищити вашу конфіденційність в мережі.

Windscribe VPN (30 ГБ в месяц бесплатно) – VPN-клієнт для Windows, MacOS, Android і iOS, який забезпечує анонімність і безпеку в Інтернеті. Дозволяє обходити регіональних обмежень при відвідуванні заблокованих сайтів.

Seed4.Me VPN и Proxy  отримаєте Premium-підписку сервісу Seed4.Me VPN і Proxy на 1 рік безкоштовно з необмеженим трафіком. Сервіс підтримує установку на Windows, Mac OS, Android, iPhone і iPad і пропонує сервера в більш ніж 20 країнах.

SoftEther VPN надійне VPN рішення, що використовує стійке шифрування AES 256-bit і RSA 4096-bit, оптимальна альтернатива для OpenVPN і Microsoft VPN. При використанні VPN Gate в якості серверів можуть виступати користувачі (волонтери) по всьому світу.

OkayFreedom VPN – простий у користуванні VPN-сервіс, що дозволяє захищено, анонімно і без обмежень відвідувати веб-сайти в Інтернеті. Пропонує швидкі сервера в Росії, Європі, Азії і США.

F-Secure Freedome VPN – VPN-клієнт для Windows, macOS, Android, iPhone і iPad, який використовує шифрування з’єднання для захисту Wi-Fi підключення, блокує шкідливі мобільні додатки і веб-сайти, а також забезпечує анонімність в Інтернеті.

4. Tor Browser

Tor Browser

Ще один надійний спосіб для обходу блокування – використання веб-браузера Tor Browser на основі Mozilla Firefox. Браузер Tor представляє собою клієнтську програму для однойменної анонімної мережі. Для забезпечення конфіденційності користувачів використовується багаторівневе шифрування і маршрутизація вашого мережевого трафіку по розподіленої мережі.

Дана технологія запобігає можливість зовнішньому спостерігачеві вашого інтернет-з’єднання дізнатися які веб-сайти ви відвідуєте, запобігає можливість сайтам дізнатися ваше фізичне місце розташування, а також дозволяє отримати доступ до заблокованих веб-ресурсів.

Основний недолік використання Tor – низька швидкість підключення. Однак, ви розраховуєтесь на анонімність і конфіденційність персональних даних. Браузер можна використовувати абсолютно безкоштовно і без обмежень.

5. DNS-сервіси

DNS-сервисы
Деякі блокування можуть здійснюватися за рахунок зміни налаштувань DNS. В цьому випадку для обходу блокування досить змінити DNS-сервер на комп’ютері або на роутері. При спробі відвідає заблокований сайт, сторонній DNS-сервер перенаправляє ваш трафік через тунель. Віддалений сервер вважатиме, що ви отримуєте доступ з відповідної країни, і сайт запрацює.
Під час налаштування DNS на роутері, сайти будуть розблоковані на всіх пристроях у домашній мережі. При цьому вам не потрібно постійно міняти налаштування DNS. З’єднання буде стабільно для всього вашого трафіку.

Google Public DNS безкоштовний глобальний сервіс системи доменних імен (DNS), що використовується в якості альтернативи DNS вашого інтернет-провайдера. Переваги: підвищена швидкість, надійність і безпеку інтернет-з’єднання.

Cloudflare DNS – cлужба “1.1.1.1” орієнтована на швидкість і захист конфіденційності, забезпечуючи швидкий і безпечний веб-серфінг в Інтернеті.

AdGuard DNS – пропонує простий спосіб фільтрувати рекламу через систему доменних імен – DNS. Рішення блокує рекламу, лічильники, фішингові сайти, дорослі сайти і пропонує безпечний пошук.

6. Власний VPN сервіс

Собственный VPN сервис
Використовуючи такі сервіси та інструкції, ви можете створювати і запускати власний VPN або проксі сервер.

Outline VPN  сервіс, який дозволяє будь-якому користувачеві створювати і запускати власний VPN сервер і надавати іншим користувачам доступ до даного сервера.

3proxy на FreeBSD  готовий скрипт налаштування і покрокова інструкція по оренді і швидкому настроюванню віртуального сервера для проксі.