Завтра зранку виступатиму на NoNameCon – найпрофесійнішій, найбільшій та найкрутішій в Україні конференції з кібербезпеки

Завтра зранку виступатиму на NoNameCon – найпрофесійнішій, найбільшій та найкрутішій в Україні конференції з кібербезпеки

З 10 ранку буду 40 хвилин жорстко смалити за Стратегію кібербезпеки України на 2021-2025. Усі співпадіння з Cyberpunk2077 – випадкові. Або ні, хтозна.
Конференція взагалі-то англомовна, і там буде багато крутих англомовних спікерів.
Але я навмисно попросив організаторів, щоб мене дозволили виступати українською.
Причин тому дві: по-перше, далеко не всі навіть у кібербезпековій тусі розуміють англійську (такий сумний факт, мда), а по-друге (і це головне) – свої меседжі я хочу адресувати саме україномовній аудиторії. Щось пояснювати про вітчизняний кібер-пздц західній аудиторії взагалі не бачу сенсу: вони усе це прекрасно знають і все одно продовжують фінансувати цей грандіозний ламерський бардак та професійну корупцію. Я свого часу особисто пояснював ситуацію з національною кібербезпекою і західним дипломатам, і журналістам провідних світових видань, і фахівцям транснаціональних кібер-компаній, але результат – приблизно нуль. Хоча ні, точно – нуль, нуль цілих, хрін десятих.
Ми усі є свідками того, що всі іноземні «допомоги» та «проекти» не призводять абсолютно ні до чого, тому що завдання покращити не на словах, а на ділі стан кібербезпеки України – ніколи не ставилося і не планувалося. Планувалося лише розпиляти бюджети між «вузьким колом обмежених осіб», під гучні пусті гасла, і це завдання блискуче виконується от прямо зараз.
Лише ми, українці, можемо і повинні якось зрушити цю глибу з мертвою точки. Із «західною допомогою» або без неї – але лише ми самі, своїм бажанням змінити ситуацію на краще. Лише ми маємо бути двигуном, локомотивом, паливом та енергією позитивних змін. Це наша країна, і тільки нам вирішувати як нам краще жити і як забезпечити свою кібербезпеку.
Ось чому я виступатиму українською на англомовній конференції.
Безкоштовна трансляція буде на ТиТруба тут: https://youtu.be/O30rBPK3w64
Розклад конференції тут: https://cutt.ly/0WxasjW
Я так зрозумів, що ставити питання спікерам зможуть лише зареєстровані учасники, але це не точно і краще уточнити у організаторів: https://www.facebook.com/nonameconorg
Отже, запрошую на NoNameCon___2021 усіх, хто цікавиться та любить кібербезпеку, а професіоналам – просто обов’язково. Крутішого українського кібер-заходу я не знаю. Та і взагалі у нас серйозних конференцій майже не залишилося. Сподіваюся, до наступного літа віруси з карантинами підуть у минуле і все відновиться, але поки що маємо те, що маємо. Тому серйозно раджу не пропустити NoNameCon 2021.
Костянтин Корсун

Голова Ради Громадської організації Українська група інформаційної безпеки, директор компанії з кібербезпеки Berezha Security.