Зелена влада всерйоз готується до інтернет-голосування

Зелена влада всерйоз готується до інтернет-голосування

Зелена влада всерйоз готується до інтернет-голосування:

“У цьому контексті зацікавленим міністерствам і відомствам запропоновано розробити попереднє технічне завдання, модель потенційних загроз та техніко-економічне обґрунтування впровадження онлайн-голосування у виборчий процес в Україні для подальшого всебічного вивчення та обговорення.”
https://tinyurl.com/yahhpjeq

Одним із можливих (численних) сценарієв, до чого призведе допуск дикунів з кам’яними сокирами до космічних технологій змальовано у дослідженні московітського видання за результатами Інтернет-голосування на ЕрЕФ: https://tinyurl.com/ya7awhrp
При цьому дії дослідників Медузи з розшифрування хешів чекісти з обох боків Порєбріка цілком могли б кваліфікувати як «несанкціоноване втручання».
За набагато менш активні дослідження українські чекісти у якості акції залякування провели обшуки у кількох кібер-активістів. А на расіюшкє уся редакція Медузи вже мала б сидіти у Лєфортово, але чомусь поки ні.

Вітчизняні ж зелені чоловічки навіть не здогадуються яку скриньку Пандори вони намагаються своїми кривими ручками-ніжками відкрити. Своя мета у них, звісно, є – виграти місцеві вибори. Але якою буде ціна викопування погребу для закаток ядерним фугасом – уявляють досить туманно.
Недійсні паспорти, подвійні голосування, карусєлі-печеньки – то ще далеко не все.
Про ризики та практики Інтернет-голосувань у інших країнах (Швейцарія, Молдова, Естонія) я вже детально писав тут: https://tinyurl.com/y8zlmx2p

Але влада свавільників тупо пре далі, не зважаючи ані на заперечення експертів-професіоналів, ані на заяви міжнародних організацій.
Мабуть, вважають, що переможців не судять. Чи судять?

Костянтин Корсун

Голова Ради Громадської організації Українська група інформаційної безпеки, директор компанії з кібербезпеки Berezha Security.