Зустріч з старим знайомим Євгеном Пущиком

Зустріч з старим знайомим Євгеном Пущиком

Робочий день 15 лютого подарував мені в Києві зустріч з старим знайомим Євгеном Пущиком якого я не бачив ще з часів своєї роботи в Кабінеті Міністрів і Адміністрації Президента незалежної України на початку 90-х років минулого століття.
Тобто майже 30 років тому. Холєра!!!.. Пишу ці слова і аж не віриться як швидко летить життєвий час!!!(((. Я аж розчулився і розслабився ))).. Але то лірика.
В ті далекі часи Євген працював головою Бродівської районної державної адміністрації Львівської області.
Потім час, обставини і географія розвели наші життєві дороги. Євген Пущик працював в багатьох куточках світу, але найбільше проектів реалізував в Казахстані і інших країнах центральної Азії і став визнаним фахівцем і експертом в царині різноманітних проектів у сфері нафти та газу, енергетики, хімії, видобування корисних копалин.
Зауважу, що з ініціативи транснаціональних корпорацій та міжнародних організацій Євген також залучався до реалізації різноманітних проектів в Африці.
Крім жартів та «підстаркуватих еротичних» і професійних спогадів, ми домовились про поєднання досвіду, контактів і можливостей Євгена з тим що ми робимо і плануємо робити в рамках проектів Польсько-Української Господарської Палати та пов’язаних з нами організацій і бізнесів.
Зокрема, я вже давно виступаю за активне залучення польського бізнесу особливо державних компаній PL до енергетичних проектів в Україні і спільної польсько-української експансії на треті ринки, де українські фахівці і компанії мають неоціненний досвід, контакти і можливості.
Окрема тема – співпраця в «Зеленому переході» і відповідній виробничій кооперації PL-UA.
Польща володіє необхідними для такої робити власними та ЄС-івськими інституційними, технологічними і, що надзвичайно важливо, фінансовими ресурсами для такої роботи.
Казахстан та певні країни колишнього СРСР і Африканського континенту створюють для такої співпраці особливі можливості.
До речі, мені дуже близька позиція деяких знаних експертів і блогерів, про те що поточна безпекова ситуація в регіоні і загроза широкомасштабної військової агресії путінської орди проти України нерозривно пов’язана з питаннями ЕНЕРГЕТИКИ, ПРИРОДНИХ І ДЕМОГРФІЧНИХ РЕСУРСІВ. Але це тема для окремої розмови…
Тому – війна війною, але, пам’ятаючи про спільну обороноздатність, як говориться – нам своє робити. Адже тільки успішні, економічно спроможні держави здатні створити та утримувати міцне професійне військо, сучасні озброєння і успішно захищати власну незалежність і економічний добробут.
Олег Дубіш

Голова Правління БО «Благодійний фонд Польсько-Українського партнерства», Голова Ради Польсько-Української Господарчої Палати