Звернення корінних народів до міжнародних організацій та представництв держав при міжнародних організаціях

Звернення корінних народів до міжнародних організацій та представництв держав при міжнародних організаціях

Звернення корінних народів до міжнародних організацій та представництв держав при міжнародних організаціях.
24 лютого 2022 року Російська Федерація розпочала повномасштабне вторгнення в Україну. Внаслідок ракетного обстрілу по українських населених пунктах загинули тисячі мирних жителів – представники різних етнічних груп та конфесій, корінних народів, серед яких сотні дітей.
Російські організації корінних народів: Асоціація корінних нечисленних народів Півночі, Сибіру та Далекого Сходу (РАЙПОН) – https://raipon.info, міжрегіональна громадська організація «Інформаційно-освітня Мережа корінних народів «Льыоравэтльан» – https://www.indigenous.ru/, Асоціація фінно-угорських народів Російської Федерації-https://afunrf.ru/, офіційно підтримали злочинні дії президента Путіна щодо розв’язання війни проти України.
Ми звертаємось до Організації Об’єднаних Націй, зокрема до Президента ЕКОСОС, позбавити організації, що підтримали агресію Росії проти України, консультативного статусу при ЕКОСОН ООН. А також не допустити призначення представників цих організацій до допоміжних органів ООН, таких як Постійний форум з питань корінних народів та Експертний механізм з прав корінних народів.
Ми звертаємось до всіх міжнародних організацій, які проголошують людське життя та свободу найвищою цінністю, не допускати участі в їх роботі представників організацій корінних народів Росії, які підтримують військову агресію Росії проти України.
Ми вважаємо, що організації, представники яких підтримують війну та відповідно вбивства мирних громадян України, включаючи вбивства представників корінних народів, не можуть представляти інтереси та права корінних народів на міжнародному рівні.
Звертаємось до міжнародної спільноти з проханням створити незалежну комісію з метою вивчити та підготувати доповідь про вплив збройної агресії Російської Федерації проти України на корінні народи Росії та України.
Ескендер Барієв

Голова Правління Кримськотатарського Ресурсного Центру, член Меджлісу кримськотатарського народу.