1000 злотих за дитину замість 500? PiS оголошує про зміни у програмі 500 plus

1000 злотих за дитину замість 500? PiS оголошує про зміни у програмі 500 plus

1000 злотих «на дитину» замість 500? PiS готує зміни в одній з найважливіших соціальних програм. Чи буде програма 500 плюс замінена на 1000 плюс? Рішення про те, чи збільшити державну субсидію для сімей, буде прийняте до місцевих виборів, що пройдуть восени. Про це повідомляє Upmp.news з посиланням на In Poland.

Як читаємо в Super Express, найближчим часом  PiS планує переглянути соціальну програму «Сім’я 500 плюс».

— Ми хочемо здійснити певну корекцію в програмі 500 плюс. На сьогодні ці гроші знецінені інфляцією, тому ми повинні йти далі і пропонувати 1000 плюс. Я думаю, що це цілком реально”, — говорить «Супер Експрес» один з важливих політиків PiS.

Заступник голови Комітету з питань державних фінансів Сейму Януш Шевчак офіційно підтвердив інформацію про плани подвоїти підтримку уряду на 500+.

— Я сподіваюся, що в найближчі роки завдяки хорошій економічній ситуації, ми зможемо розширити 500 плюс і ввести більшу надбавку, наприклад, 1000 плюс”, — сказав Януш Шевчак.

Подальші соціальні ініціативи будуть ефективним засобом лоббі Права та справедливості на парламентських виборах у 2019 році. Програма 500 плюс була, зрештою, величезним політичним успіхом цієї партії.

— Ми дали обіцянку батькам в Польщі, і ми її виконуємо. Але це не означає, що громадяни не хочуть більше”, — сказав «Супер Експрес» один з важливих політиків PiS.

Про зміну програми 500 плюс на 1000 плюс згадав у програмі «Money. To się liczy» заступник міністра праці та соціальної політики Бартош Марчук. Як він пояснив, ідея 1000 злотих на дитину тільки в планах. На даний момент уряд не працює над зміною програми 500+ на 1000+”, — запевнив він.

Бартош Марчук в інтерв’ю з money.pl підкреслив, що програма Rodzina 500 Plus цілком достатня.

В свою чергу міністр у справах сім’ї, праці та соціальної політики Ельжбета Рафальська заперечує інформацію про планове запровадження 1000 плюс. Як читаємо у заяві міністра на сайті міністерства: “У зв’язку з інформацією в ЗМІ про збільшення розміру батьківського соціального забезпечення  повідомляємо, що не ведеться жодна робота щодо зміни розміру допомоги, що надається за програмою «Сім’я 500+».

W związku z pojawiającymi w mediach informacjami dot. zwiększenia wysokości świadczenia wychowawczego informuje, że nie trwają żadne prace dotyczące zmian wysokości świadczenia przyznawanego w ramach programu „Rodzina 500+».