1000 злотих за народження дитини в Польщі

1000 злотих за народження дитини в Польщі

Батьки новонародженої дитини чи її законні опікуни можуть отримати фінансову допомогу від держави в розмірі 1000 злотих. Про це повідомляє Upmp.news з посиланням на In Poland.

Для цього дохід на одного човна сім’ї не повинен перевищувати 1 922 злотих нетто. Мати дитини повинна перебувати під медичним наглядом протягом не менше 10 тижнів вагітності до пологів, — повідомляє https://poland2day.com

Документи слід надати не пізніше, ніж через 12 місяців після народження дитини. Наприклад, якщо дитина народилася 1 серпня 2019 року, подайте заявку не пізніше 1 серпня 2020 року.

У кожній гміні є установа, в яку можна подати документи (наприклад, міське чи районне управління, або центр соціального забезпечення). Вам необхідно підготувати документ, що засвідчує особу, а в разі іноземців — карту побиту.

Вам також знадобиться медична довідка, що підтверджує, що мати дитини перебувала під медичним наглядом під час вагітності, і догляд почався не пізніше 10-го тижня вагітності.

Наступний документ — це письмова заява про те, що ви ще не отримали цю допомогу для цієї дитини. Установа може запросити таке підтвердження. Останніми необхідними папірцями є довідки про доходи членів сім’ї.

Коли і як отримати дитячі гроші?

Це залежить від того, коли ви подаєте всі документи. До кінця місяця — якщо ви доставите їх до 10-го числа місяця. До кінця наступного місяця — якщо ви подасте всі документи після 10 числа місяця.

Як саме ви отримаєте гроші, залежить від управління. Можете отримати їх: перерахуванням на рахунок, вказаний в заявці, поштовим переказом або в касі установи.

Фото:pixabay.com