102 роки тому Польща здобула незалежність
Прапор Республіки Польща pixabay.com/nie podaje

102 роки тому Польща здобула незалежність

Історик, викладач Зиґмунт Возьнічка переконує, що незалежність необхідно підтримувати щоденною працею. Про це повідомляє Upmp.news з посиланням на Польське радіо.

«102-у річницю повторного виборення незалежності Польщі ми повинні святкувати радісно», – сказав історик, викладач Сілезького університету професор Зиґмунт Возьнічка в ефірі Польського радіо Катовиці. Напередодні Національного свята незалежності Польщі, що припадає на 11 листопада, він зазначив, що події 1918 року були винятковим успіхом і для тодішнього покоління поляків, і для тих, які живуть сьогодні. Саме тому, за словами історика, ми повинні про це пам’ятати.

Професор Зиґмунт Возьнічка додав, що молоде покоління варто навчати патріотизму.  Незалежність він порівняв до рослини, яку щодня слід поливати. «Сьогодні вже ніхто не вимагає від нас боротися за Польщу збройно. Від нас вимагають добре працювати, будувати Польщу і підтримувати незалежність. Адже незалежність і праця для неї охоплює також щоденну роботу за комп’ютером, на фабриці, в крамниці, у виші. Колишні покоління мусили боротися за Польщу збройно, а тепер ми Польщу маємо і повинні її утримати, розвивати. Це також патріотизм», – сказав викладач.

Професор Зиґмунт Возьнічка заохочує 11 листопада опівдні заспівати гімн Польщі.

IAR/Н.Б.