217,3 тис. дозволів на роботу було видано в першій половині 2019 року

217,3 тис. дозволів на роботу було видано в першій половині 2019 року

Зростає також кількість іноземців, які охоплені польським пенсійним внеском у ZUS, — наприкінці червня вона перевищила 644 000. Про це повідомляє Upmp.news з посиланням на In Poland.

Зростає також кількість іноземців, які охоплені польським пенсійним внеском у ZUS, — наприкінці червня вона перевищила 644 000, — пише Rzeczpospolita.

Найбільша група іноземців, які хочуть працювати в Польщі, — громадяни України. У першій половині цього року вони отримали три чверті всіх виданих дозволів на роботу, — на 27% більше, аніж минулоріч.

Збільшення кількості іноземних працівників у Польщі сприяє зміна регламенту, яка полегшила заявку на отримання дозволу на роботу та полегшила продовження терміну перебування після 3 місяців роботи.

За словами Павла Качмарчика, директора Центру досліджень міграції Варшавського університету в інтерв’ю Rzeczpospolita, це шанс «врешті створити базу іноземних службовців, використовуючи повною мірою їхні компетенції, хоча ми ще не знаємо, чи продовжиться збільшення кількості дозволів».
Джерело: https://www.money.pl з посиланням на https://www.rp.pl