25-річчя Польсько-німецької промислово-торгової палати
Zdjęcie ilustracyjne Foto: Pixabay/geralt

25-річчя Польсько-німецької промислово-торгової палати

У Польщі діє понад 5 тисяч німецьких підприємств, а в Німеччині – понад тисяча фірм з Польщі. Про це повідомляє Upmp.news з посиланням на Польське радіо.

На конференції у форматі онлайн відзначено 25-річчя існування Польсько-німецької промислово-торгової палати. За цей час товарообіг між обома країнами зріс у понад сім разів і перевищив 100 мільярдів євро, до Палати приєдналася понад тисяча компаній.

Торгівля з Німеччиною становить понад одну четверту польської закордонної торгівлі. У Польщі діє понад 5 тисяч німецьких підприємств, а в Німеччині – понад тисяча фірм з Польщі.

Також під час пандемії коронавірусу двостороння торгівля виявилася особливо стійкою до кризи – про це заявив прем’єр-міністр Матеуш Моравєцький під час ювілейної конференції: «За перших 8 місяців 2020 року ми відзначили падіння польського експорту до Німеччини лише на 3 відсоткових пункти. Заодно, в цей період зросла участь Німеччини як ключового торгового партнера Польщі. Це свідчить не лише про силу польської економіки, а передусім про масштаб співпраці, тривкість ринкових зв’язків і подібність нашого приватного сектора».

Канцлерка Анґела Меркель додала, що близькі торговельні контакти між Польщею та Німеччиною формують також особисті зв’язки між громадянами обох країн.

IAR/Н.Б.