275 людей в Польщі порушили умови карантину і перетнули кордон

275 людей в Польщі порушили умови карантину і перетнули кордон

За останні 10 днів до Польщі в’їхало 275 людей, які взагалі не повинні виїжджати з країни, оскільки їх направили на обов’язковий 14-денний карантин, — повідомила речниця головного командувача прикордонної служби Агнєшка Голіас. Про це повідомляє Upmp.news з посиланням на In Poland.

Вона зазначила, що дані осіб, які перетинають польський кордон та спрямовуються на обов’язковий 14-денний карантин, працівники ПС вносяться безпосередньо до електронних санітарних записів. Потім вони автоматично пересилаються до відповідних служб, які перевіряють, чи виконано карантинне зобов’язання.

— Під час контролю працівники отримують із медичних записів інформацію про те, що підконтрольна особа в’їхала до Польщі за останні 14 днів та підпадає під обов’язковий карантин, а це означає, що вона порушує правила карантину, — наголошує Голіас.

Вона повідомила, що за останні 10 днів зареєстровано 275 таких випадків, у тому числі 227 на внутрішньому кордоні. Переважна більшість випадків були зафіксовані на кордоні з Німеччиною.

На всіх порушників прикордонною службою був накладений штраф у розмірі 500 злотих. Окрім того, їм може загрожувати ще один — навіть до 30 тисяч злотих — від санітарної інспекції.